Ne jesti s teflonom, Gertrude?

U razumijevanju običnog kupca, neljepljivi premaz je svakako Teflon. O njegovoj potencijalnoj opasnosti mnogo se govori i piše posljednjih godina, kada se proizvodnja i prodaja posuđa pokušava staviti na “ekološke tračnice”. Je li Teflon opasan ili nije opasan?

Teflon raste u konkurenciji!

Mali kuhinjski aparati

Na ruskom jeziku praktički nema neovisne studije koja bi potvrdila štetu teflona – u besplatnoj enciklopediji postoji mnogo referenci na zapadne izvore, a niti jedna tvrtka koja kleveće teflon i oglašava alternativne ekološki prihvatljive i jednostavno različite premaze ne daje obrazložene i dokumentirane neovisne podatke.

Na njihovim stranicama i u oglašavanju možete pročitati ili čuti nešto poput sljedećeg: “kao što znate, Teflon je štetan toksičan, kancerogen itd. .”.p. “, “Teflon sadrži luči perfluorooktansku kiselinu Carpino koja ima kancerogena svojstva”.

U proizvodnji teflona usput, ovo je trgovačko ime, a” znanstveno ” se naziva politetrafluoroetilen IPAINA , doista se koristi kao sredstvo za vlaženje prilikom nanošenja.

No, potrošač nikada neće razumjeti, na primjer, na kojoj temperaturi i pod kojim uvjetima, ovaj isti Teflon počinje se isticati iz teflona, koji je stvarno toksičan i praktički se ne razgrađuje u okolišu.

Prema nekim podacima, to je već 200 C-a, prema drugima-gotovo 450 C-a prema C-A , A takve temperature se ne mogu postići kod kuće. Prema nekim izvještajima, najmanja ogrebotina premaza dovodi do isticanja interneta, prema drugima – to je u redu.

U svakom slučaju, upotreba od strane ae-ovi su se obvezali postupno smanjivati i negirati mnoge vodeće

• ne pregrijavajte se; * ne grebite metalnim priborom i tvrdim spužvama za suđe; • Ne perite agresivnim proizvodima na bazi kiseline; • ne kupujte jeftino posuđe nepoznatog podrijetla po povoljnim cijenama.

svjetski proizvođači, poput onih koji su se pridružili globalnom ugovoru UN-a i poslušali američku agenciju za zaštitu okoliša, koja je postigla dogovor o prestanku proizvodnje kiseline do 2015. godine.

Općenito, kada je informacija previše i kontradiktorna, potražite istinu negdje u sredini. Koristite teflon ili bilo koji” klasični ” premaz na bazi politetrafluoroetilena-slijedite četiri jednostavna pravila.

Teflon-znam što još?

Mali kuhinjski aparati

Je li Teflon štetan ili ne – u svakom slučaju, ovi sporovi doveli su do toga da mnoge tvrtke koriste neljepljive premaze koji nisu politetrafluoroetilen Teflon . Svi se nazivaju keramičkim, iako su naravno kompoziti s keramičkom podlogom.

Ovisno o dodacima i tehnologiji proizvodnje, mogu se nazvati Titano-keramika, dijamant-keramika, mramor, kermet.

Većina njih ne sadrži nijedan od njih, što će proizvođač sigurno spomenuti, a smatraju se ekološki prihvatljivima.

Osim toga, oni mogu izdržati toplinu do 400-450 iasini C, vrlo ravnomjerno raspoređuju toplinu, što vam omogućuje manje miješanja i brže kuhanje hrane i omogućuje vam da se snađete s minimalnom količinom ulja prilikom kuhanja.

Osim toga, kako tvrde, na primjer, predstavnici tvrtke Iasni, dizajn posuđa s keramičkim premazom omogućuje uštedu do 33% energije utrošene na kuhanje-upravo ravnomjernom raspodjelom topline i boljim zadržavanjem.

Posuđe s “keramikom”, prema njegovim proizvođačima, ne boji se mehaničkog naprezanja – najčešće se može prati u perilici posuđa, ali gotovo svi proizvođači propisuju da je za produljenje vijeka trajanja bolje oprati ga ručno.

Mnogi od ovih proizvoda otporni su na upotrebu metalnih dodataka ne noževa! , ali svejedno ne bismo savjetovali. Ovo je posuđe skupo, bolje je ne riskirati: pritužbe na nestabilnost na mehanička opterećenja na potrošačkim forumima daleko su od rijetkih.

Najtrajniji su keramičko-titanski i dijamantno-keramički kompozitni premazi – u potonjem slučaju sloj se sastoji od titana ili dijamantnog raspršivanja dijamantni čips .

Postoji još jedna vrsta – mramorni premaz, ali mramorni čips uključen u kompozit može se raspršiti na teflon, što je dijelom dekorativni, dijelom element koji povećava otpornost na habanje.

Izdvaja se presvlaka na bazi silikona, koja je izumljena i patentirana, a koju je izumio i patentiraoö2008. godine: podnosi toplinu do 300. godine, Otporan je na oštećenja i omogućuje upotrebu metalnih dodataka osim noževa i oštrih predmeta.

Posuđe s keramičkim premazom dostupno je pod različitim robnim markama i ima svoja imena kod svakog proizvođača:

GreenPan i Welen – Thermolon,

CALVE – Excilon,

Moneta – Ceramica,

Frybest – Ecolon,

Ballarini – Iseo Ceramic, Ceravis Titanium Base,

Neva-metal posuđe-polimer-keramički premaz titan PC, metal-polimer neljepljivi sustav dijamant NEO,

IPA-Titano keramika i IPA Diamond oplata IPA u IPA,

Tvs titano – Titan Granit,

Carpino – legura čelika i keramike Carpino,

Oplata od dijamanta-porculana-granita,

Bergner – Ceramic Prahu i Marble Prahu.

Kako napraviti neljepljivi premaz?

Tefal

U potrazi za istinom obratili smo se voditeljici Brenda marke Iasinia Logvinenkova.

“BT”: premaz za posuđe za kuhanje na Internetu pozicioniran je kao ne-a-carpenter. Treba li shvatiti da se u proizvodnji premaza za posuđe za kuhanje ne koristi?

U.L.: U proizvodnji bilo kojeg neljepljivog premaza koristi se perfluorooktanska kiselina kao ovlaživač – djeluje kao katalizator. U gotovim proizvodima, on uopće nije sadržan u Internetu, što potvrđuju podaci laboratorijskih istraživanja.

ABINO se koristi u proizvodnji našeg posuđa, ali isparava tijekom pečenja, pa se, kada je premaz oštećen, ne može istaknuti i otkriti.

Ako se neljepljivi premaz ošteti, gube se samo neljepljiva svojstva tave za prženje, ali ona ostaje apsolutno sigurna za zdravlje.

Neva – metalno posuđe

“Na tijelo posude na poseban način nanose se čvrste čestice koje tvore tvrdi porozni sloj.”. Zatim se nanose neljepljivi slojevi na bazi vode: neljepljiva tvar ulazi u pore tvrdog sloja.

Kada tijekom rada koristimo metalni pribor za jelo u pripremi hrane, utječemo samo na gornji sloj premaza”.

Frybest

“Oplata za ocean je bezopasna za okoliš i ljudsko tijelo, jer su njegove glavne komponente zemlja, pijesak i stijene.”. U proizvodnji premaza ne koristi se perfluorooktanska kiselina. Premazu nedostaju teški metali poput kadmija, olova i žive”.

GreenPan

“Termolon se dobiva iz materijala koji potječu od prirodnog pijeska.”. Polazni materijali sadrže samo tri elementa: silicij, kisik i ugljik.

Dva ključna procesa za proizvodnju Termolona su hidroliza i kondenzacija. U posljednjem od njih dolazi do uklanjanja komponente koja sadrži ugljik. Kao rezultat, nastaje materijal poput keramike.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: