Vjetar promjene na mojoj glavi

Uz pomoć vjetra premen je tako lako promijeniti-stvoriti volumen, uviti kovrče, istegnuti krajeve, uviti šiške. Stalno koristim sušilo za kosu: kosu srednje duljine s kaskadnim šišanjem najlakše je oblikovati s njima. U različito vrijeme imao sam tri modela i svi su bili krivi za nešto! Dakle, priznajem, test sam započeo u osobne svrhe: želim pronaći prikladnu, izdržljivu, tihu i sigurnu četku za kosu.

Što su testirali?

Test sušila za kosu

Sušilo za kosu-četkica za kosu-1342

Sušilo za kosu-četkica za kosu-2302

Sušilo za kosu-četkica za kosu-276

Sušilo za kosu-češalj za kosu-1604-20

Sušilo za kosu četkica za kosu 602.01 B

Sušilo za kosu četkica za kosu 7013

Sušilo za kosu četkica za kosu 8463

Osobno iskustvo prije testa

U jednom su se modelu stezaljke mlaznica slomile, a sada se njime može sušiti samo kosa, što je nezgodno: snaga je mala, postupak sušenja izuzetno je spor, pa čak ni mlaznica glavčine ne ostaje na tijelu. Rezultat-sušilo za kosu “živi” u zemlji, gdje povremeno posjećujem.

Pokazalo se da je drugi model užasno bučan: da ga je uključio u trgovini, ne bi ga kupio ni za kakve prekrasne mlaznice!

Usput,”termo” -kape mlaznica, dizajnirane da zaštite prste od opeklina, zagrijale su se i bilo ih je gotovo nemoguće koristiti! Rezultat-bacio sam mlaznice četkica i ostavio sušilo za kosu s mlaznicom koncentratora u bazenu i sada ga redovito vidim u rukama majki koje suše kosu djeci koja nastoje začepiti uši.

Treći sušilo za kosu završio je potpuno loše – nakon mjesec dana korištenja, obje su mlaznice jednostavno ćelave, iako se ne mogu pohvaliti megagustom kosom: sve su čekinje slomljene, a jamstvo za ovu sramotu ne vrijedi.

Mlaznice i mogućnosti

U našem testu sudjeluju različiti sušila za kosu-od jednostavnih, s jednom ili dvije mlaznice, do maksimalno opremljenih multistillera. Pitanje Kako odabrati četku za kosu, mnogi odlučuju samo u smislu prisutnosti određenih mlaznica:

* okrugla četka velikog promjera za dugu kosu Ace, Ace, Ace, Ace, Ace ;

* okrugla četka srednjeg ili malog promjera – za srednju i kratku kosu za sve modele ;

* ravna četka – za izvlačenje niti Ace, Ace, Ace, Ace, Ace ;

* uvijači za uvijače-za stvaranje kovrča Ace, Ace, Ace ;

* glave glavčine-za normalno sušenje i dodavanje volumena u korijenu Ace, Ace, Ace ;

* okrugla četka s uvlačivim zupcima češljevima za uvijanje duge kose Zin, Zin, Zin ;

* okrugli transformatorski nastavak koji mijenja promjer i pogodan je za kosu različitih duljina i za različite svrhe samo za oceane .

U našem testu nema takvih, ali u prodaji povremeno možete pronaći sušila za kosu s difuzorskim mlaznicama s dugim zubima za dodavanje volumena, valovitim mlaznicama za stvaranje odgovarajućeg učinka na kosu, uvijačima za ravnanje itd.

No, mlaznice različitih sušila za kosu mogu se vrlo razlikovati ne samo funkcionalno, već i po kvaliteti: materijal i oblik čekinja, pogodnost pričvršćivanja mlaznice i njezina sposobnost transformacije, na primjer, promjena promjera ili uvlačenje čekinja, i toplinska sigurnost vrha, za koji je potrebno mlaznicu držati slobodnom rukom.

Još jedna točka: mlaznice se moraju negdje pohraniti, ali o tome su se pobrinuli samo Azipa, Azipa kozmetička torba i Azipa Torbica .

Kako odabrati sušilo za kosu

Načini rada i njihovi prekidači

U testiranim sušilicama za kosu postoje razne kombinacije temperaturnih načina i brzina ventilatora, ali svi modeli na ovaj ili onaj način pružaju mogućnost i visokotemperaturnog i nježnog oblikovanja.

Ne postoje zasebni gumbi za odabir načina rada: i brzina i temperatura podešavaju se jednim kliznim prekidačem. U modelu iz Iphinea aktivira se zasebni Fiksni ne morate ga držati gumb način dovoda hladnog zraka.

Potrebno je kako bi se popravio rezultat oblikovanja zbog oštre promjene temperature: podigli ste ili uvili pramen, zagrijali ga, zatim uključili hladan zrak i kratko vrijeme držali sušilo za kosu u istom položaju, zbog čega oblikovana kosa bolje zadržava oblik.

No, nažalost, u sušilicama za kosu, stvarno hladan zrak praktički se ne nalazi motor i grijaći element nisu iste kvalitete , iako je u većini testnih modela ova funkcija deklarirana.

Potrošač preplaćuje za to, kupujući sušilo za kosu, ponekad ne znajući zašto je to potrebno. Naš test pokazao je da je najava hladnog puhanja u sušilicama za kosu samo marketinški trik koji privlači pažnju kupca.

Ne postoje standardi koji reguliraju temperaturni raspon zraka tijekom hladnog puhanja: je li hladan ili topao, koliko se brzo hladi, koliko je prikladno uključiti isključiti način rada – sve je to samo na savjesti proizvođača.

Tijekom testa pokazalo se da je takozvano hladno puhanje-u sušilicama za kosu, četkama najčešće fikcija, a zrak u ovom načinu rada prilično je topao, ponekad čak i umjereno vruć, a nije pogodan za fiksiranje frizure, već za nježno sušenje. Iskrenije je kad proizvođač uopće ne tvrdi da ga ima a-OP, a-Op .

Ionizacija

Kao i kod običnih sušila za kosu, postoje dvije mogućnosti:

1. Generator iona proizvodi negativno nabijene čestice koje bi, taložeći se na kosi, trebale zadržati vlagu u njoj, sprječavajući isušivanje kose i uklanjajući statički elektricitet s nje.

Kada generator proizvodi ione, trebao bi osjetiti miris ozona, kao nakon grmljavinske oluje. Kosa nakon tretmana takvim sušilom za kosu trebala bi se manje elektrificirati, postati poslušnija i sjajnija.

U nekim modelima, Generator je deklariran Iasin , ali nije bilo moguće osjetiti miris ozona, niti zapanjujući učinak njege, iako je način rada opremljen svjetlosnim indikatorom koji svijetli i označava da je proces u tijeku.

2. Ionizacija zbog djelovanja turmalinskog premaza unutarnjih dijelova sušila za kosu uređaj s interneta . Turmalin je mineral koji je prirodno obdaren sposobnošću stvaranja negativnih iona zagrijavanjem.

Tijekom testa nije utvrđena posebna razlika između stanja kose oblikovane sušilom za kosu sa i bez ionizacije turmalina.

Toplinska sigurnost

Testirali smo sušila za kosu u smislu opasnosti od opeklina: vlasišta i prstiju koji se drže mlaznice. Preporučuje se da obične sušila za kosu držite na udaljenosti od najmanje 20 cm od kose i glave, ali ako koristite mlaznice, bliži kontakt je neizbježan.

Stoga, ako je zrak koji izlazi iz sušila za kosu prevruć, tada ga je barem neugodno koristiti, a maksimalno opasno.

Tijekom oblikovanja često je potrebno držati mlaznicu okrugle četke i nastavke za uvijanje slobodnom rukom. Moraju se držati za savjete koji se u teoriji ne bi trebali zagrijavati, ali zapravo nisu svi sušila za kosu.

Treće, u tom procesu može biti potrebno promijeniti mlaznicu, ali za neke modele mlaznice se toliko zagrijavaju da se to može učiniti samo držanjem lonca.

Četvrto, test je pokazao da vrući zrak može lagano opeći ruku kroz prorez u ručki sušila za kosu. Kada kupujete, obratite pažnju na to koliko su polovice kućišta čvrsto pričvršćene jedna na drugu.

To su pojedinačni slučajevi braka, a ne cijeli raspon modela, u to smo se uvjerili kada je proizvođač sušila za kosu s takvim nedostatkom osigurao kontrolne primjerke za ponovno testiranje, ali preporučujemo da na to obratite pažnju prilikom kupnje.

Samo sušenje

Ne može svaki sušilo za kosu brzo i učinkovito jednostavno osušiti kosu: snaga od 400-1000 vata nije dovoljna za brzo i kvalitetno sušenje. Za usporedbu: snaga poluprofesionalnih i profesionalnih sušila za kosu je od 2000 vata, a većina konvencionalnih modela čak i cestovnih ima snagu od 1400 do 1600 vata.

Stoga je prikladno oblikovati kosu sušilom za kosu, a ne sušiti. Optimalno ih je barem malo osušiti prije ovog uobičajenog sušila za kosu, spuštajući glas prema dolje i usmjeravajući protok zraka na korijenje kose kako bi im dali volumen.

Gotovo je nemoguće pa čak i ponekad zabranjeno uputama sušiti kosu sušilom za kosu četkom ako u kompletu nema mlaznice za koncentrator. Zvona ovih mlaznica su preširoka izuzetak je model s interneta, koji ima prilično usko dobro središte , tako da ne biste trebali čekati učinkovito oblikovanje pojedinih niti od njih, ali oni mogu pomoći u sušenju kose.

Dizajn

Vrijedno je obratiti pažnju na nekoliko parametara.

Prvo, kompaktnost ili glomaznost kućišta. Prednosti kompaktnosti: prikladnije je ponijeti sa sobom, ruka se manje umara prilikom polaganja. Ali postoje i nedostaci: gdje je kompaktnost, ima manje snage – od 300 do 600 vata, dok je ovaj parametar za velike modele od 750 do 1000 vata i oni “pušu”jače.

Drugo, zglobno pričvršćivanje kabela tako da se okreće i ne uvija. Svi testni modeli ga imaju, čak i oni najjeftiniji Ace, Ace, Ace, Ace .

Gotovo svi modeli imaju petlju za vješanje na dnu kabela, izuzetak je sušilo za kosu s interneta, a za model s interneta vrlo je mali i nezgodan. Ali ovaj sušilo za kosu opremljen je uklonjivom rešetkom za usis zraka – može se očistiti i na taj način spriječiti ulazak prašine i kose u motor. Ista značajka – u sušilu za kosu.

Za neke modele proizvođači najavljuju keramičku prevlaku mlaznica Ipaina i unutarnjih dijelova sušila za kosu ipaina . Smatra se da keramika ravnomjernije raspoređuje toplinu i sprječava pojavu” točaka pregrijavanja ” na kosi.

To je nemoguće provjeriti tijekom nelaboratorijskog testa, ali ljubitelji svih vrsta zdravih tehnologija Trebali bi obratiti pažnju na to.

Budite tihi

Nema potpuno tihih sušila za kosu, ali uređaj koji zavija u blizini uha prepun je ne samo stresa, već i nedovršenog stila: zato ga želite što prije isključiti. Nešto glasniji nego što smo željeli bili su modeli Ace i Ace.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: