Ne dopustite da kruh padne…

“Svaka mrvica je na dlanu”, “kruh je glava svega” – takvi su plakati visjeli u školskim kantinama, a učili su nas da je kruh ogroman posao, grešno ga je baciti, čak i ako ostane “bez posla”. Moderni kućanski aparati: Hladnjaci i zamrzivači, Mikrovalne pećnice, miješalice i prerađivači hrane-pomažu u očuvanju kruha i od njegovih ostataka pripremaju ukusna i potpuno neovisna jela koja se ne stide poslužiti gostima!

Kruh

pšenični krekeri — ovisno o receptu.

Najpoznatija salata s krekerima, naravno, “Cezar”. Može se napraviti s piletinom i škampima. Ova je salata misterija za kuhare i konobare: potonji često govore kako mnogi kupci dugo i pažljivo proučavaju jelovnik, a na kraju naručuju “Cezar”.

Razlog je jedan: uvijek je ukusan. Sušenje krekera ne košta ništa — na limu za pečenje u pećnici, u mikrovalnoj pećnici u načinu konvekcije ili samo na suhoj tavi, povremeno miješajući.

Juhe

Krutoni se obično poslužuju uz juhe-pire od brokule, cvjetače, gljiva, bundeve, juhu od graška i pileću juhu. A naši su preci kuhali juhu izravno od krekera i nazivali je zatvorima.

Jelo je bilo svakodnevna seljačka hrana, čorba za siromašne, a sada se poslužuje u restoranima tradicionalne ruske kuhinje kao hladna juha, zajedno s okroshkom. Turret se priprema s rotkvicom, naribanim svježim hrenom, rajčicom, lukom i puno začinskog bilja.

Hlebushki-televizija

Tradicija kuhanja novih ukusnih jela na bazi kruha ne postoji samo kod nas. Europljani su također štedljivi i snalažljivi.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: