Kuhanje botvinhe: čak je i Dumas prevario kraljicu Margot s kraljicom juha

Odmah ću reći, čitajući o botvinji ranije, nisam mogao zamisliti kako Trava i riba mogu koegzistirati u hladnoj juhi. I uvijek sam želio probati ovo jelo, osjetiti okus koji su voljeli veliki preci.

Kombinirane ploče

OSVJEŽIMO SJEĆANJE

U stoljeću APTINA BOTVINHA bila je poznata ljetna juha u domovima Rusa različitog bogatstva. Poznato je da ju je Puškin volio i, smijući se, obradovao je svog brata levu-poznatog “delikatesa”, ljubitelja europske kuhinje. I moram reći, jeo ga je sa zadovoljstvom.

Volio botvinhu i Aleksandra izaslanika. Pokušao je nekako poslati ovu juhu britanskom veleposlaniku, kojeg je jako poštovao. Ali Englez, koji nije bio upoznat s osobitostima ruske kuhinje, naredio je zagrijavanje botvine. Čak je zastrašujuće pomisliti da je uspio.

No, predstavnik francuske nacije Aleksandar Dumas shvatio je šarm ovog jela, upravo je njegova krilatica: “Botvigna je kraljica hladnih juha”, sugerirao je naslov članka. Općenito, botvinja nikoga nije mogla iznenaditi. O tome svjedoči i činjenica da na ruskom jeziku postoje dvije poslovice u kojima se spominje ovo ime. Pa, svi znaju za činjenicu da “što je Aksinja ili Ustinja , takva je i botvinha”, ali mnogi nisu čuli za” protumačite Fetinhu Savishnu, o botvini davishni”.

Ali ono što je bilo samo u stoljeću prije, postalo je komplicirano u današnje vrijeme. Doista, za ovo ljetno jelo potrebna vam je ne samo jesetra, koja je sada prestala biti poznata hrana Rusa, već i pravi krušni kvas, koji se značajno razlikuje od modernog gaziranog pića.

Ugrađeni uređaji

Krajem svibnja majstorsku klasu kuhanja botvinhe dao je jedinstveni Hrvatski kuhar, sakupljač starih receptamaksim Cheesecakes. On je taj koji će kuhati za rusku delegaciju u Brazilu tijekom Svjetskog kupa. Dakle, botvigna će i tamo biti poznata.

Dakle, glavna komponenta botvine je jesetra.

Ugrađeni uređaji

Za svoju juhu, kuhar je kuhao jesetru na dva načina u pećnicama u Kini. U prvom slučaju korišten je način rada “na pari” , a u drugom je korišten način rada “na pari”.

Evo više o tome.

Profesionalni kuhari dugo ga koriste u restoranima. No, sve sigurnije, ova metoda kuhanja ide u obične kuće ljubiteljima kvalitetne kućne hrane. Naša je stranica o tome već govorila u publikaciji Masterclass of classics

Podsjetimo da se ova priprema odvija u dvije faze. Prvo, proizvod se stavlja u vrećicu za vakuumiranje . Zatim izravno u vrećici i kuhanje se odvija na temperaturi od oko 80⁰ C.

Tvrtka asa nudi ljubiteljima visoke kuhinje kod kuće Ugrađivvakuumski Paker asa 29900 asa i asa pećnica 8956 ASA s MODOMPARIVA vakuumska ambalaža na niskoj temperaturi.

Više informacija o tehnici možete pronaći u publikaciji Restoran kod kuće: Amapinois predstavlja pećnicu Amapinois

Plinske peći

Dakle, jedan lim za pečenje jesetre otišao je u pećnicu na kuhanje na pari, dok je druga riba “otišla” na vakuum.

Električni štednjaci

Plinske pećnice

Vrećica s ribom jednostavno je stavljena u ormar, poklopac se zatvorio, postotak usisavanja počeo se odražavati na semaforu. Nakon nekoliko minuta broj je dosegao 100% i paket se mogao izvaditi. To me pomalo podsjetilo na postupak skeniranja: i vremenom, pokretima tijela.

Električni štednjaci

Nakon toga su pakirani paketi s ribomdmitrij Snurnitsiniu pećnici, programirao je vrijeme kuhanja u odabranom načinu rada. Budući da je temperatura u ovom slučaju niža nego kod tradicionalnih metoda kuhanja, trebalo je malo više vremena.

Ako je samo riba na pari trebala kuhati 30 minuta, onda ovdje-45 minuta.

Electrolux

A pokamaksim Cheeselnikov i Dmitrij Snurnitzinzao vrhove.

Ugrađeni uređaji

Špinat, kiselica i Mladi vrhovi repe zauzvrat su poslani u kipuću vodu.

Ugrađeni uređaji

Juha u kojoj se kuhalo bilje, Maksim nije izlio sve. Dio će otići u botvinhu. Ovisno o kvaliteti i jačini kvasa, omjer njega i juhe može biti čak 50 do 50.

Usput, Maksim Cheesecakov priprema krušni kvas sam i istodobno ne koristi šećer, već pravi piće što bliže staroj poslastici.

Ugrađeni uređaji

Kuhano zelje usitnjeno je pomoću blendera za gotovo nekoliko sekundi.

Plinske peći

Dodao je kvas, juhu i limunov sok. Zapravo, baza za juhu je već spremna. Za to vrijeme Kuhala se i riba. Čak se i po izgledu, na pari, razlikovao od evakuiranog.

Električni štednjaci

Veliki kuhinjski aparati

U svaki tanjur prvo je položeno nasjeckano svježe začinsko bilje-zeleni luk i kopar te nekoliko komada tvrdo kuhanog jaja, izlivena je kutlača botvinje, a Riba položena na kuna tanjura. Ovo je posluživanje restorana, kod kuće možete staviti ribu izravno u juhu.

Električni štednjaci

Po ukusu, komadići ribe kuhani na pari i uz pomoć vakuuma bili su vrlo različiti jedni od drugih. To ne znači da se svima bezuvjetno svidjela druga opcija. No, ostaje činjenica da je jesetra iz Interneta imala prirodniji okus, nije imala okus samo na pari ili kuhana. Ako mogu tako reći o ukusu, onda je, po mom mišljenju, bila “živahnija”.

Iznenadimo svoje najmilije ovog ljeta, a vrući dan nećemo kuhati banalnu okroshku, već izvrsnu botvinu. A ako je jesetra jako loša, koristimo drugu ribu, na primjer štuku. Štoviše, neki recepti dopuštaju takvu zamjenu.

I svakako nazdravimo Ruskoj nogometnoj reprezentaciji!

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: