Kako stvoriti efekt plutajuće hrane na fotografiji

Fotografije plutajuće hrane izgledaju prilično spektakularno i na prvi pogled izgledaju teško izvesti. Međutim, fotograf Skailer Burt, osnivač kanala Azipa, dijeli jedan jednostavan način snimanja ovakvih fotografija. Sve što trebate je malo vremena i strpljenja.

Fotografska oprema

Kao primjer, Skailer je odlučio stvoriti fotografiju sendviča bačenog na tanjur. Da bi to učinio, upotrijebio je dva stupa s linijom razvučenom između njih. Prije svega, ribolovna linija se povlači odozgo i odozdo, označavajući granice cijele strukture. Zatim se ostale razine ravnomjerno raspoređuju, nakon čega se kuhana hrana polaže na linije. Skajler završava izgradnju okvira postavljanjem dodatnih rekvizita na stol u obliku vrčeva, staklenki sa začinima i drugim priborom.

Fotografska oprema

Tehnika snimanja sastoji se u stvaranju tri okvira. Prvi okvir je napravljen s konstrukcijom hrane i dodatnim rekvizitima. Zatim se struktura s hranom rastavlja i bez promjene položaja kamere izrađuje se drugi kadar. Uz to se izrađuje okvir s pločom u ruci, što će pojednostaviti daljnji postupak naknadne obrade.

Fotografska oprema

Nadalje, svi okviri se učitavaju u astronomiju i podvrgavaju se preliminarnoj korekciji Boja, zatim se preklapaju jedan na drugi i započinje rad sa slojevima. Maska se dodaje gornjem sloju i briše se cijela linija koja se nalazi na lijevoj i desnoj strani slike. Nakon toga, pomoću alata asa i asa, vrši se detaljnije uređivanje uklanjanjem dijela ribolovne linije koja je ostala na proizvodima..

Više o procesu izrade sendviča možete pronaći u videu Skajlera Berta, koji je dostupan na poveznici:

youtube.com/watch?v=97S4N_wUMns

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: