Proizvođači kruha: testiranje provode koloboksi

Proizvođač kruha 500

Proces izrade kruha je zabavan, jednostavan i ugodan, ali to je samo ako imate sreće s pomoćnikom za izradu kruha. Kako ga odabrati tako da vam savršeno odgovara? Kako bismo temeljito odgovorili na tako teško pitanje, odlučili smo provesti kućne testove najboljih, po našem mišljenju, proizvođača kruha na tržištu.

Devet proizvođača kruha sudjelovalo je u našim testovima. U svakoj od njih pekli smo tri vrste kruha: bijeli, Uskršnji kolač, a također i kruh prema zanimljivom receptu proizvođača. Općenito, naša mini pekara radila je savršeno,

iako je bilo incidenata.

Prije početka

U procesu testiranja bilo nam je zanimljivo vidjeti značajke i procijeniti funkcionalnost strojeva za kruh, potvrditi ili opovrgnuti prednosti specifičnih funkcija svakog uređaja.

Osim toga, želio sam shvatiti na kakvu podršku može računati pekar početnik, jer većina nas nikada nije pekla kruh i ima nejasnu predodžbu o tome kakav je to postupak.

Zato smo obratili pažnju na upute i knjige recepata: one bi trebale pomoći da se brzo naviknete na novo područje. Na našem testu su sudjelovali hlebopechki Panasonic, Moulinex, Binatone, LG, Bork, Kenwood, Redmond, Daewoo, de ‘ Longhi, Philips, Tefal, Electrolux.

I što, zapravo, testirati? Proizvođač kruha je..

Stroj za kruh-automatski uređaj koji preuzima cijeli ciklus pečenja klasičnog kruha.

Ona mijesi tijesto, pretvarajući ga u lepinju, stvara ugodnu mikroklimu za djelovanje kvasca ili kiselog tijesta, dopušta tijestu da odstoji i sazrije, gnječi ga na vrijeme da oslobodi ugljični dioksid, a zatim peče, izračunavajući trajanje ove faze na temelju veličine štruce i potrebnog stupnja smeđe boje. Sve to kontrolira automatizacija, točnije skup algoritama koji uzimaju u obzir značajke programa. Program je izgrađen u strogoj ovisnosti o odgovarajućoj vrsti kruha.

Pregled nakon testova: što mogu učiniti proizvođači kruha

Obvezni programi

LG

Osnovni način rada koji imaju svi proizvođači kruha, uključujući i naše sudionike, je pečenje bijelog kruha.

Često postaje omiljen, jer se u njemu može kuhati prema raznim receptima, uzimajući kao osnovu pšenično brašno, dodajući mu malo raži ne više od polovice , kukuruza, zobi, heljde, uključujući sir, masline, jogurt, začinsko bilje, orašaste plodove i sjemenke.

Program se može koristiti za raženi kruh ovo je najsloženiji i najzahtjevniji s posebnim aditivima za pečenje s glutenom na primjer, panifarin .

Drugi obvezni način rada je francuski bijeli kruh s nježnom mrvicom i posebno hrskavom koricom.

Treći program je skraćeni za bijeli kruh, dizajniran za hitne slučajeve, a kruh u njemu nije tako bujan i ukusan. U prosjeku traje oko dva do dva i pol sata za NASA – 2 h 40 min. .

Najkraći ciklusi su u ia i AA-traju nešto manje od sat vremena.

Nismo testirali ovaj program, jer je teško napraviti dobar “brzi” kruh, morate puno eksperimentirati kako biste pronašli najbolji recept.

Četvrti program razvijen je za kruh od posebnog pšeničnog brašna: integralno brašno, cjelovito zrno ili tapete*. Skraćeni programi za takav kruh imaju Ace, Ace i Ace. Često način kruha od grubog brašna svladavaju domaćice za pečenje raži. Specijalizirani, isključivo za ovu vrstu kruha, programi su u Asa, asa, asa.

Program “slatki kruh” razvijen je za muffine. Koristeći ga, možete ispeći tradicionalni uskrsni kolač iako često u tu svrhu domaćice odabiru prvi program . Nazivi se mogu malo razlikovati:” peciva”,” slatki kruh”,” Lepinja ” … među našim sudionicima ne postoji takav poseban način rada samo za ASA i ASA, u njima se slatki kruh uvijek priprema u glavnom načinu rada.

Posebni programi

To su režimi koji pomažu u pripremi kruha osobama s ograničenjima u prehrani. Na primjer, Iasipi ima način pripreme kruha bez soli koji može biti koristan osobama s visokim krvnim tlakom, sklonim edemima, trudnicama.

Kruh bez glutena na bazi posebne smjese može se peći u strojevima asa, asa i asa.

Neobični programi

LG

Mašina za kruh za kavu nudi nekoliko dodatnih načina pečenja malih proizvoda, prije svega bageta, krušnih mrvica, peciva, pita kruha. Programi pružaju faze miješanja i stajanja tijesta, kao i fazu pečenja, koju korisnik uključuje nakon stanke. Tijekom ove stanke trebate izvaditi tijesto iz kante, oblikovati ga, staviti u posebne oblike iz kompleta i vratiti u pećnicu. Zatim se preuzima automatizacija.

Cupcake. Uređaji mogu kuhati i peciva bez kvasca. To su proizvodi poput Šarlota, muffina, biskvita. Program u prosjeku traje 1,5 sata. Recepti, osim glavnih proizvoda, uključuju prašak za pecivo i sodu.

Kod Bork, Moulinex, Vitesse, VR program pod nazivom “Cupcake”, od Electrolux – “Slatki kolač”, od Kenwood – “Pčelica”. Ne postoji takav način rada za Ainea i Ainea. Tijesto se može napraviti ručno i peći u programu “Pečenje”. U programu “cupcake” pruža se program, ali komponente morate sami miješati.

Pečenje. Ovo je još jedan važan program, potreban je kada trebate kuhati nešto prema vlastitom receptu, na primjer, ispeći kruh na starom kiselom tijestu algoritam nije prikladan za aparat za kruh, jer priprema tijesta traje oko jedan dan . Osim toga, koristi se ako kruh nije imao vremena za pečenje u glavnom ciklusu. Prikladno je kada se trajanje pečenja može fleksibilno odabrati. Kao, na primjer, do 70 min. na Internetu; do 60 min. na internetu; do 90 min. u Ama, ama, ama, u koracima od 10 min. Za proizvođače kruha, as I as ciklus se uključuje sat vremena, korisnik jednostavno mora sam isključiti uređaj kada je jelo spremno. U modelu IPHINE ne postoji način rada s tim imenom, ali program “cupcake” uključuje samo pečenje, tako da ga korisnik može koristiti trajanje je 60 min. .

Pomoćni programi

Masa kruhova, g

Veličina kante, mm Sh io g io

Dodatni oblik

Bork BM 500

750/900

175×140×155

okrugli ispod uskršnjeg kolača

Moulinex OW6002 Baquette and Co

750/1000/1500

223×126×150

2 kalupa za baguette, 2 kalupa za Brioche

Vitesse VS 425

750/900

173×139×155

Electrolux EBM 8000

500/750/1000

182×140×136

posuda za kolače

Panasonic SD 257

600/800/1000

189×142×148

LG HB 3001 BYT

500/700/1000

145×135×170

Kenwood BM450

500/750/1000

185×140×145

okrugli kolač kupljen po narudžbi

Zelmer 43Z011

500/750/1000

183×137×130

VR BM-4013V

700/1000

175×135×157

Upravljanje

Gumbi

U našem testu naišli smo na tri vrste upravljačkih gumba:

– senzori-pokazali su jednostavnost dodjele posla, lako se brinu Ace, Ace, Ace ;

– senzori na staklu-sporiji odgovor, ne reagiraju na prašnjave ruke, također ne možete napraviti postavke u kuhinjskim rukavicama asa i asa ;

– pseudosenzorski gumbi-adekvatan odgovor na dodir, najlakši način da se naviknete na stariju osobu Ace, Ace, Ace, Ace .

Prikaz

Udoban zaslon i jednostavne kontrole imaju Ace, Ace, Ace i Ace. Zaslon za prikaz zahtijeva svladavanje nekoliko pojmova na engleskom jeziku. Po našem mišljenju, okno nazire se ne baš dobro: morate se nagnuti prema njemu. Najlošiji prikaz je onaj koji se vidi na TV-u.

Tajmer

Koristi se u uređaju za odgađanje početka ciklusa kako bi se kruh dobio do određenog vremena. Tajmer stroja za kruh izračunava se prema trenutku završetka ciklusa. Najkraći vremenski interval je za 12 h , najduži je za 15 h i za 15 h .

Još jedna točka je memorija pri isključivanju. Provjerili smo funkcionalnost ove značajke i nijedan stroj nije uspio. Najkraće vremensko razdoblje nakon čega se sadržaj memorije vratio na nulu bio je u automobilu 5 min. , najdugovječniji – na 15 min. .

Tehničke značajke

Prije svega, to je prisutnost dozatora-uređaja koji automatski puni grožđice, orašaste plodove tijekom gnječenja. Potrebno je u nju uliti sve što vam je potrebno u odgovarajućoj količini istovremeno s ugradnjom kante u peć. Uređaj je posebno prikladan kada koristite tajmer. Dozator je dostupan u strojevima asa, asa, asa.

Druga značajka je konvekcija. Ovu funkciju osigurava mali ventilator koji doprinosi velikom kretanju zraka kroz peć tijekom procesa pečenja. Konvekcija čini koru kruha hrskavijom i osigurava ravnomjernije smeđe boje, uključujući i vrh. Konvekcija je dostupna u Asa i asa.

Treća značajka je pozadinsko osvjetljenje, koje pojednostavljuje kontrolu procesa koji se odvijaju u kameri: uključujemo žarulju i gledamo u prozor za gledanje. Posebno je važno za one koji će uređaj stajati na slabo osvijetljenom mjestu. Među sudionicima našeg testa, pozadinsko osvjetljenje se primjenjuje na Ace, Ace, Ace, Ace.

Pogodnost uključivanja

Svi strojevi nakon završetka rada moraju biti isključeni iz mreže, što nije uvijek prikladno, pogotovo ako se utičnica nalazi na teško dostupnom mjestu. Stroj za izradu kruha jedini ima gumb za uključivanje, nema potrebe za izvlačenjem električne žice iz utičnice.

Strojevi za kruh, za razliku od mikrovalnih pećnica, nemaju vlastiti sustav hlađenja. Stoga nekim modelima treba vremena da se ohlade nakon ciklusa koji uključuje pečenje visokotemperaturno grijanje . Do tada je jednostavno nemoguće dodijeliti sljedeći zadatak na primjer, zaslon će dati pogrešku . U normalnim uvjetima, 15-25 minuta je dovoljno za hlađenje., tada se aparat za kruh može ponovno koristiti u bilo kojem načinu rada.

Svoje mjesto u kuhinji

većina domaćica određuje stalno mjesto za svoj aparat za kruh. I, sukladno tome, model se bira na temelju njegove veličine i značajki. Strojevi za kruh predstavljeni u našem testu imaju tri vrste “figura”: u obliku kovčega širine mnogo veće od duljine i dubine, u obliku kutije visine veće od širine dubine i zaobljenog složenog oblika.

Aparati za kruh-kovčezi su Ace, Ace, Ace i Ace. Mogu se postaviti na usku konzolu ili postolje, a dobro je ako je nešto niža od tradicionalne radne površine, jer su upravljačke ploče ovih aparata za kruh vodoravne u ovom će slučaju biti bolje vidljive . Ako uređaje stavite na obični stol, morate osigurati mogućnost njihovog privremenog produženja prema naprijed, jer će postavljanje na zid standardne radne površine dubine 60 cm biti nezgodno zaslon nije vidljiv . Utičnica bi trebala biti u blizini, jer su Is I is bolji s desne strane.

Uređaji u obliku visoke kutije-Ace i ACE – imaju manju površinu i kompaktniji su. Ali za njih je potrebno više slobodnog prostora u visini, odnosno dobrodošla je odsutnost utičnica, tračnica i polica na odabranom mjestu. Upravljačke ploče oba uređaja blago su nagnute, tako da ako su strojevi za kruh na standardnoj ploči visine 85 cm, vrlo je prikladno napraviti postavke. Aimaa ima električni kabel povučen straga, a aimaa s desne strane.

Bionički oblik, koji nalikuje obraslom koloboku tijesta za sazrijevanje, imaju Strojevi za kruh asa, asa i asa. Upravljačke ploče postavljene su sprijeda, na nagnutom zidu, što je vrlo povoljno. Ovi uređaji ne bi trebali biti postavljeni duž, već preko radne površine, tako da za njih možete odabrati mjesto na kunau stola, uz zid. Ako je utičnica s desne strane, prikladniji su A C i A C, Ako je s lijeve strane A C.

Ako u blizini odabranog mjesta nema utičnice, najpogodnija opcija za vas može biti Stroj za izradu kruha za vas: ima najduži kabel – 1,6 m.

Težina

Najlakši Stroj za kruh koji smo imali bio je Atsini 5,4 kg; usput, ima ureze kako bi ga bilo lakše držati prilikom prijenosa , a najteži-atsini 8,5 kg .

Dizajn

jasno je da svi težimo određenoj harmoniji u kuhinji, pa stoga odabiremo uređaje tako da se dobro uklapaju u njezin interijer. Pećnice, Ace, Ace, Ace i Ace dobro će se slagati s crnim staklokeramičkim pločama i pećnicama, aparatima završenim od nehrđajućeg čelika. Najviše će ih impresionirati moderni interijeri, kuhinje u visokotehnološkom stilu.

Ostali modeli-Ace, Ace, Ace i Ace-bijeli su i svestraniji. Izgledat će dobro u modernim, seoskim i klasičnim kuhinjama.

Tišina

Još jedna točka na koju treba obratiti pažnju je buka tijekom rada. Prva ili druga faza programa pečenja kruha je intenzivno miješanje tijesta. Ovo je vrijeme kada možete jasno čuti što se događa u peći, a da joj se ni ne približite.

Ponekad ova buka može biti vrlo neprikladna: na primjer, ako imate kuhinju u kombinaciji sa sobom, to će biti izvor nelagode, osim toga, nećete se svaki put usuditi koristiti noćni timer, odnosno zakazati pečenje kruha za doručak.

Najglasniji pri radu prepoznati su proizvođači kruha asa i asa. Ako vam je tišina važna, tada će vam najviše odgovarati modeli Ace i ACE.

Jednostavno održavanje

Najviše pažnje na sebe zahtijevat će uređaji asa i asa sa staklenim pločama i vratima. Na njima je vidljiva svaka trunka prašine, a pri radu s tijestom i prosijavanju brašna stvaranje prašine od brašna jednostavno je neizbježno. Morat će se stalno tresti, iako se zahvaljujući ravnoj površini to radi doslovno u jednom pokretu. U stroju za kruh, na poklopcu je napravljen umetak od stakla, a upravljačka jedinica je zatvorena s njim. I ovdje se nakuplja prašina, samo je teže očistiti, jer se skuplja u uglovima i lijepi za površinu.

Svi uređaji u bijeloj boji Ace, Ace, Ace, Ace zahtijevaju minimalno održavanje izvana.

Unutra su svi sudionici testa ostali gotovo čisti, nekoliko mrvica sakupi se vlažnom krpom u nekoliko minuta. No, pokazalo se da je automobilski stroj mogao snažno “posipati” brašnom. Činjenica je da smo u procesu gnječenja odlučili da je za dobar Kolobok potrebno dodati brašno očito se pokazalo da je njegov sadržaj vlage niži od standardnog . Ovo brašno, nemajući vremena za vlaženje, raspršilo se na strane, smjestivši se na sve unutarnje površine peći, što nije primijećeno kod drugih modela. Tada je ovo brašno, naravno, izgorjelo kasnije smo počeli uzimati u obzir ovu značajku, a automobil se počeo ponašati pažljivije . Stroj za izradu kruha na Internetu također je prašio brašno kad ga je dodao, ali u mnogo manjoj mjeri.

Učinkovitost i cijena

Proizvođač kruha za kruh najviše troši energiju 1,65 kilovata , a najisplativiji je iphine 550 vata .

Cijena uređaja često je odlučujući faktor pri odabiru. Najpristupačniji su bili modeli Ace, Ace i Ace 3800 kuna. na 3500 kuna. , a najskuplji su asa i asa po 9000 kuna. . Ugodno iznenađena cijena za internet 5500 kuna. , jer su njegova funkcionalnost i dizajn u mnogočemu bliski TV-u isključujući programiranje .

Model

Konzumirana

snaga, vati

Jamstvo,

godina

Cijena,

kuna.

Bork BM 500

615

1

9000

Moulinex OW6002 Baquette and Co

1650

2

7000

Vitesse VS 425

600

1

3800

Electrolux EBM 8000

680

1

5500

Panasonic SD 257

550

8000

LG HB 3001 BYT

650

1

4700

Kenwood BM450

780

1

8990

Zelmer 43Z011

715

1

3500

VR BM-4013V

615

2

3 500

Kako ponoviti naš test kod kuće?

Majstorska klasa-Lepinja se za tri sata pretvara u Uskršnji kolač

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: