Kuhinjski stroj: rezanci i sok od naranče s umakom bolognese! Drugi dan.

Još malo i švedski kuhinjski stroj za umake pretvorio bi se u moju kuhinju u umake za umake, praveći nekoliko života zaredom razne umake

! Barem u jednom od života, dugovječni automobil morao se vrtjeti preko tjestenine s umakom bolognese-jednim od omiljenih jela u mojoj obitelji. Dugo sam pazio i recept prilagođen našem ukusu. Ostalo je samo da se sama zavrti, tako da su djeca opet bila zadovoljna svojom mamom – naravno, nije bilo moguće sići s jednim umakom….

Dakle: drugi dan.

Obrada proizvoda

Kviz 3. PRIPREMA UMAKA BOLOGNESE

Glavni uvjet za brzo kuhanje tjestenine s umakom osim prisutnosti svih potrebnih sastojaka je dobra brusilica za meso.

Stroj za mljevenje mesa u kompletu kombajna je. Štoviše, čvrsta, teška, ostavljajući dojam vječnog pokretača. Po svojoj temeljnoj osnovi, ovaj se Aposinon sjeća neuništivih mlinova za meso naših baka, koji su služili cijeli život, a sada su spremni barem svaki dan vrtjeti mljeveno meso. Ali mlin za meso u kombajnu ima važnu prednost u odnosu na “starice” – električni je. Osim toga, za razliku od autonomnih uređaja, Ovaj je i višebrzinski. Vi sami regulirate njegov rad odabirom brzine na upravljačkoj ploči, ovisno o zadacima.

Značajke dizajna koje odmah upadaju u oči su debela rešetka 8 mm i masivni nož debljina 1,2 cm .

Mlin za meso sastavlja se prilično jednostavno i brzo, kao i sve slične mlaznice. Za rad ga možete pripremiti za nekoliko minuta.

Priprema:

Dakle, prvo prolazimo povrće kroz mlin za meso, dok se dinsta na maslinovom ulju, šaljemo govedinu u mlin za meso.

Kuhinjski procesori

Nije bilo problema s preradom mesa. Kombajn nije ni morao biti uključen maksimalnom brzinom, sve se događalo pri srednjim brzinama.

Obrada proizvoda

Nakon otprilike 3-4 minute mljeveno meso je bilo spremno. Fotografije jasno pokazuju da meso nije “istisnuto”, kao što se ponekad događa u nekim mlinovima za meso, naime, pomaknuto je, a mljeveno meso ispalo je visokokvalitetno.

Vrijeme montaže brusilice-2 minute.

Vrijeme kuhanja mljevenog mesa – 2 minute.

Vrijeme raščlanjivanja brusilice-2 minute.

IZNENAĐENJA PRILIKOM KUHANJA

Kao što sam već napisao, ovaj mlin za meso ima debeli nož i rešetku. Očito je s ovom dizajnerskom značajkom povezana činjenica da u njenim utrobama ostaje nepruženi ostatak proizvoda. Štoviše, bez obzira na to što se točno melje, ostatak ostaje u svakom slučaju.

Ankarsrum

Ako na kraju postupka spustite, na primjer, komad kruha u mlin za meso, tada će on ostati, a meso će se uviti bez traga.

Nož i rešetku polje za pranje treba odmah obrisati na suho. Nisam to učinio, a na dijelovima su se pojavili tragovi hrđe.

Kviz 4. SOK OD NARANČE

Uz ovaj procesor dolazi i mlaznica za sok od citrusa. Kada ga instalirate, IPHINE se pretvara u prešu za dobivanje soka od naranče, mandarina itd.d.

Nema poteškoća pri sastavljanju sokovnika – sve je jednostavno i jasno čak i bez uputa.

Priprema:

Pola naranče treba držati rukom dok rotirate prešu.

Brzina rotacije je podesiva-usput, konvencionalne preše rijetko pružaju takvu priliku.

Ali obrnuto – periodično okretanje sokovnika u suprotnom smjeru-nije.

Vrijeme cijeđenja soka od 1 naranče na srednjoj brzini je 40 sekundi.

Ankarsrum

Kvaliteta centrifuge – sami kontrolirate postupak. Stisnuo sam, praktički, do kore.

IZNENAĐENJA PRILIKOM KUHANJA

Ova preša nije lošija od one koja se prodaje zasebno. Sva priprema soka vrši se na potpuno isti način kao i na samostojećem sokovniku ove vrste. Za 10 minuta iscijedio sam sok od 10 naranči, dobio sam vrč od pune litre. Količina pulpe u soku je prosječna, puno toga je ostalo na situ.

Istodobno, na kraju postupka tamo se počeo nakupljati sok. Nekoliko puta tijekom cijelog vremena cijeđenja skupio sam mokru pulpu, stavio je u fino cjedilo i istisnuo žlicom. Ali na isti način morate to učiniti i kada radite konvencionalnu električnu prešu za citruse.

Ankarsrum

Obrazac u kompletu je jedan – za srednju naranču, ali budući da morate pritisnuti rukom, drugi oblik nije potreban za limun, a s tako velikim brojem dodataka uređaj nije ni potreban.

Ne namjerno, ali proveo sam test sudara: plastična zdjela mi je ispala iz ruku i udarila u podnu pločicu – plastika je izdržala udarac, ali još uvijek ne preporučujem ponavljanje takvih testova.

Kviz 5. PATNJA NA REZANCIMA

Htio sam kuhati domaće rezance, pogotovo jer su u kompletu priložene plastične mlaznice različitih oblika. Mora se objasniti: među dodacima koji se mogu dodatno kupiti nalazi se stroj za izradu tjestenine, koji test u početku pretvara u tanke listove, a zatim sloj reže na trake. Nisam je testirao, već razne kovrčave mlaznice, koje su umjesto rešetke umetnute u mlin za meso kombajna.

Dakle, postupak izrade domaćih rezanaca uključuje 2 koraka:

1. Mijesiti tijesto.

2. Spajanje mlinca za meso za izlaz gotovih rezanaca.

PRIPREMA TIJESTA

Jednostavan recept za rezance-brašno i jaje. Tijesto ispada vrlo strmo i odmah ću reći, dodala sam još jedno jaje, inače se suho brašno samo valjalo u zdjeli kombajna.

Obrada proizvoda
Kuhinjski procesori
Ankarsrum

Kombajn se dovoljno brzo nosio s prvim zadatkom – nakon 5-7 minuta tijesto je zamiješeno.

REZANCI NISU IŠLI!

Naravno, vrlo sam drska i govorim o ovom svom negativnom iskustvu ne da bih kritizirala kombajn zapravo, ne zbog čega , već da upozorim naivne kuhare poput mene:za izradu rezanaca i kolačića potrebno je iskustvo.

Priprema:

Dakle, sastavio sam mlin za meso, umjesto rešetke instalirao prekrasnu mlaznicu za rezance, stavio komad tijesta u otvor za punjenje mlinca za meso, uključio 1 brzinu. Tijesto je otišlo….ali, rezanci su se počeli lijepiti i ići u jednoj kvržici.

Ankarsrum
Kuhinjski procesori

Promijenio sam mlaznicu u drugu, isti učinak. Općenito, pokušala sam najbolje što sam mogla – sve je sve-izjednačeno u jednu komu. Stavio sam tijesto da se osuši – nije pomoglo. Općenito, patila sam od sebe, razmazala tijesto cijelim mlinom za meso i svim mlaznicama, ali rezanci nisu uspjeli.

Ali morate učiniti nešto s testom. Sjetio sam se da u kompletu postoji mlaznica za kovrčave kolačiće. Odlučio sam ga iskoristiti. Promijenio sam rešetku i tako počeo spašavati situaciju. Općenito, nisam kuhala debelo kovrčavo nešto…

MISLI NAGLAS

Zašto sve ovo pišem: kombajn nije Automatski stroj, nije stroj za kruh, gdje stavljamo sastojke i dobivamo gotov proizvod.

Kombajn je alat koji preuzima mehanički rad i izvrsno ga obavlja, ali neće vas zamijeniti u kuhinji niti će vas diskvalificirati iz pogreške.

Stoga nešto od složenog možda neće uspjeti odmah. I u ovom slučaju, kako kažu, “nema se što kriviti za ogledalo”…

Dakle, u ovom sam slučaju shvatio da bih trebao pažljivo pogledati tijesto za rezance od profesionalaca: kakva bi trebala biti konzistencija, boja itd.d.

Osim toga, ako planirate napraviti takve proizvode, obratite pažnju na stroj za tjesteninu. Ona je profesionalnija pomoćnica u ovom pitanju od plastičnih rešetki.

Kuhinjski procesori

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: