Kobasica bez boja i pojačivača okusa

Ako želite iznenaditi goste neobičnim jelom i u njihovim očima biti poznati kao nenadmašni kulinarski stručnjak-pripremite domaću kobasicu. Uz pomoć brusilice za meso, 2003. nije teško to učiniti i postupak neće trebati puno vremena, a rodbina će se dugo sjećati poslastica. Vjerojatno će se od vas tražiti da pripremite kobasicu za bilo koji praznik. Nemojte nikome reći koliko je to jednostavno, neka ostane tajna, vaša i VVK.

Obrada proizvoda

Mašina za mljevenje mesa 2003

Priprema

Ja sam obična zauzeta domaćica, nimalo profesionalna. Istina, u djetinjstvu sam vidio kako moja majka pravi kobasicu, a Jednom sam bio na događaju na kojem su kuhari pokazali kako mlin za meso radi s mlaznicom. Ali to ograničava moje znanje o pripremi kobasica.

Shvatio sam da su potrebna crijeva i mislio sam da će njihova kupnja biti prvi problem ovog testa. No, ispada da se crijeva prodaju u mnogim trgovinama, nisu ih ni morali negdje slijediti, a koštaju i lipe, štoviše, već su pripremljeni što je više moguće.

Obrada proizvoda

Obrada proizvoda

Počinjemo

Kilogram govedine, kilogram masne svinjetine, 5 m crijeva jedno pakiranje i brusilica za meso 2003 s nastavkom za kobasice, to je sve.

Faza 1

Prvo radim mljeveno meso u mlincu za meso, uzeo sam rešetku s velikim rupama tako da je meso bilo grubo nasjeckano. Nakon par minuta mljeveno meso je spremno, dodam mu začine, sol po ukusu.

Faza 2

Rastavljam mlin za meso, uklanjam nož i perforiranu rešetku, instaliram mlaznicu za kobasice, zategnem je maticom. Usput, u uputama za mlin za meso postoji netočnost: riječima je napisano da prilikom postavljanja mlaznice za kobasice morate ukloniti nož i rešetku, ali na slici koja ilustrira radnju prikazani su ti detalji.

Obrada proizvoda

Stroj za mljevenje mesa

Obrada proizvoda

Obrada proizvoda

Faza 3

Mljeveno meso je spremno, mlin za meso također, izvadim ga iz vrećice crijeva. Moram odmah reći da me njihov izgled obeshrabrio, trebala mi je “pomoć prijatelja”.Nazvala sam mamu kako bih saznala kako ovu suhu i čudnu tvar pretvoriti u elastično pakiranje kobasica. Jednostavno je: trebate staviti crijevo na slavinu i isprati vodom. Naravno, crijeva se mogu, pa čak i trebaju rezati na nekoliko dijelova, lakše je.

Stavili smo crijevo na mlaznicu, spustili dio mljevenog mesa u grlo, uključili. Prikladnije je kuhati kobasice zajedno, ali možete se nositi sami. Glavna stvar je malo gurnuti mljeveno meso do kraja crijeva i pratiti njegovu ravnomjernu raspodjelu.

Ne morate odmah vezati vrh crijeva, iako je to napisano u mnogim vodičima. Pazite kada je mljeveno meso oko 3-4 smota kraja pakiranja, isključite mlin za meso, zavežite čvor, a zatim nastavite.

Stroj za mljevenje mesa

Rezultati

Bez iskustva i vještine, postupak kuhanja kobasice od 2 kg mesa trajao je 30-40 minuta. To ne znači da je sve prošlo glatko: nekoliko puta mi se crijevo rastrgalo, morao sam vezati čvor, a dio mljevenog mesa ponovno staviti u posao.

Još jedna značajka domaće pripreme kobasica – u utrobi mlinca za meso nakon završetka rada ostaje određena količina mljevenog mesa, za otprilike jednu kotletu. To nije nedostatak ovog modela, to se događa u svim mlinovima za meso.

Pa, kobasice su spremne za kuhanje: mogu se pržiti u tavi ili peći u pećnici. Ne zaboravite svaku prije toga probušiti vilicom na nekoliko mjesta kako ne bi pukla.

Dobar tek!

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: