Juha od slanutka i graha i hummus: tečaj zamjene mesa

Trebamo:

Za juhu:

Osušeni slanutak i crveni grah — možete koristiti konzervirani po 1,5 multistakana,

Voda — 12 multistakana,

Mrkva-1kom.,

Luk — 1kom. sitno nasjeckajte ili naribajte i pržite ,

Rajčica — 2-3 kom. velike zrele ili limenke rajčice u vlastitom soku uklonite kožicu i nasjeckajte ,

Češnjak-3-4 češnja,

Celer — 2-3 stabljike nasjeckane ,

Cilantro, bosiljak, timijan i drugo bilje, kao i

Sol i crvena paprika po ukusu.

U juhu možete dodati malo krumpira, riže ili čak vermicellija, ali mi to u osnovi činimo uglavnom bjelančevinama s sporim ugljikohidratima — to je zdravije.

Za hummus:

Osušeni slanutak – paket za pakiranje negdje 200 g ,

Thina-150-200 g pasta od sezama, limunovog soka, maslinovog ulja i češnjaka – možete sami napraviti Blender ,

Po IPO žličice mljevenog crnog papra, kumina, korijandera,

Po ukusu-sol,

Timijan ili mješavina suhog talijanskog ili provansalskog bilja ,

Prženi Pinjoli i t.p.

Cuckoo

Cuckoo

Juha od slanutka i graha

Način kuhanja:

To je bio test! Znate kako se obično kuha slanutak-slanutak? Mora se namakati najmanje 12 sati, a po mogućnosti jedan dan, dok se u vodu dodaje prstohvat sode kako bi se omekšala, a to, naravno, ne poboljšava okus jela. Zatim se slanutak kuha najmanje dva i pol do tri sata. Ali juha s grahom i slanutkom u mojoj obitelji je nužna jer ne jedemo meso, a ove mahunarke su najbogatiji izvor proteina. Od slanutka pravimo i hummus, popularno jelo na Bliskom Istoku, svojevrsnu paštetu-ništa lošiju od mesa, koja nas uspješno zamjenjuje kobasicom, koja se pravi od onoga što se ne zna.

Rezultat kuhanja pod pritiskom u programu “prilozi” s produžetkom “mahunarke”: slanutak se kuhao do ispravne konzistencije za 57 minuta ovo je maksimalno vrijeme u programu “mahunarke” bez ikakvog namakanja soda. Zajedno sa slanutkom bio je spreman i grah. Ispostavilo se da nevjerojatna bogata juha nije gora od govedine. Jedino upozorenje je da su ostatak sastojaka morali dodati kasnije, kada se pritisak smanjio i para je izašla: na primjer, celer, luk, ribana mrkva i rajčica ne trebaju kuhati toliko vremena, dovoljno je pet minuta. Ali, u principu, ako nema vremena, sve možete kuhati zajedno, i dalje će biti vrlo ukusno!

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: