Ispitivanje grijača na ulje na Internetu-1167

Scarlett

Prednosti: brzo grijanje prostorije, pouzdane i lagane okretne upravljačke tipke, jednostavno skladištenje.

Nedostaci: grijač zahtijeva pažljivo rukovanje, jer se njegovo tijelo zagrijava na ultra visoke temperature, zbog čega je opasno ostavljati stvari na njemu, bilo bačeni kabel za napajanje, ili ga jednostavno dodirnuti tijekom rada.

Tehnički parametri

Hladnjak ulja

Radijator ulja za ulje-1167

BROJ ODJELJAKA: 9.

Snaga: Nazivna-2000 vata, 1. Grijaći element — 800 vata, 2. Grijaći element-1200 vata, potrošeno na naponu 220 V — 1740 vata, odstupanje: -4,92%;

potrošeno pri nazivnom naponu — 1879 vata, odstupanje: -6,1%.

NAZIVNI NAPON: 220-240V.

Značajke: kotači za kretanje, ručka za kretanje, uređaj za polaganje kabela za napajanje, kabel za napajanje PVC — 1,76 m.

Indikacija: svjetlo.

Boja: Svijetlo siva.

Dimenzije: 425?240?635 mm.

Težina: 9,83 kg.

Cijena: 2100 kuna.

Dizajn

Tanka rebra odjeljaka, strukturni minimalizam upravljačke ploče i nosači valjaka koji odgovaraju njima. Grijač, koji je u sobi, neće privući pažnju na sebe i uklopit će se u bilo koji interijer.

BRZINA GRIJANJA

Do radne temperature grijač se zagrijavao 15 minuta 30 sekundi-sporije od svih testiranih uređaja. No, učinkovitost bočnog zračenja topline prilično je pristojna: 2,75 NASA.

Kada je spojen na mrežu s naponom od 220 V, odstupanje od nazivne snage bilo je-4,92%. To je dobar pokazatelj!

FUNKCIONALNI PARAMETRI

Soba od 10 četvornih metara.m grijač se zagrijavao na 10 oceana u rekordnom vremenu za naš test – za 1 sat 5 minuta. Bolja brzina! Ali istodobno sam potrošio 1,88 kilovata električne energije-to je puno. Možda je razlog tome maksimalizam? Uključio je oba grijaća elementa i … pretekao sve!

U načinu održavanja temperature princip rada je sljedeći: oba grijaća elementa rade neko vrijeme, isključuju se pet minuta, a zatim ponovno rade. S takvim sustavom rada troši se 1,43 kilovata * h, što je prilično neekonomično.

Temperaturne fluktuacije su 1,33?C, to je nevidljivo za percepciju, ali to je najviši test, drugi grijači imaju bolju temperaturu.

Za nekoliko sati rada u sobi postaje 1,83?S toplijom postavljenom temperaturom. Nije puno, ali je najgori rezultat testa.

JEDNOSTAVNOST RADA

Montaža prije rada tipična je za ovu klasu: U rupe moraju biti umetnuti zagrade U obliku slova U, nosači s valjcima moraju biti pričvršćeni na nosače s krilnim maticama. Da biste to učinili, grijač treba okrenuti. Dijagram instalacije može se vidjeti u detaljno napisanim uputama, koje, međutim, imaju male otiske i crteže.

Uključivanje grijaćih elemenata vrši se okretnim gumbom, čiji je svaki položaj jasno označen. Drugi gumb podešava termostat i glatko se okreće, a bimetalna ploča se jasno otkida. Veliki crveni indikator izvještava o uključivanju grijanja.

Simboli oznaka ispisani na sjajnoj smeđoj površini slabo se razlikuju odozgo, a površina blješti.

Mobilnost opreme zaslužila je komentare: kotači usporavaju, a ručka za transport nije dovoljno promišljena. Ali s parkiranjem nije bilo poteškoća: kabel za napajanje dobro leži na zavojnici, nakon čega je utikač umetnut u rupe koje nalikuju utičnici. Jednostavno i elegantno.

Prilikom čišćenja nema poteškoća: teško dostupna mjesta praktički nema.

Sigurnost

Nažalost, uređaj ne zadovoljava stroge Ruske gost-ove.

Počnimo s označavanjem — na ruskom jeziku nema natpisa “ne pokrivaj”.

U uputama za uporabu nema uputa o zabrani ugradnje grijača u neposrednoj blizini utičnice, o postupku popravka koji zahtijeva otvaranje spremnika za ulje, o potrebi pridržavanja uputa za odlaganje ulja izvan pogona grijača.

Vanjski dijelovi kućišta zagrijavaju se iznad sobne temperature do 145. Bolje je ne dirati ovaj grijač.

U testu” nenormalan rad ” grijač se nije mogao nositi s prvim zadatkom: postoji opasnost da odjeća koju su na njega objesili nemarni vlasnici može izbiti. Ali grijač je izdržao test prevrtanja: površinska temperatura hladnjaka ulja nije premašila maksimalnu dopuštenu vrijednost.

Kabel za napajanje ima PVC izolaciju i ne udovoljava zahtjevima GOST-a: presjek jezgara kabela manji je od 1,0 KV. mm, osim toga, postoji mogućnost dodirivanja kabela s vanjskim metalnim dijelovima grijača, čija je temperatura veća od 75.

Od sedam sigurnosnih testova, instrument je izdržao tri:

  • * potrošnja energije odgovara navedenoj odstupanje od -6,1% u granicama normale ;
  • * kontakt s dijelovima pod naponom je isključen;
  • * grijač je stabilan na ravnini s nagibom od 15? vodoravno i u ovom položaju može izdržati udar koji simulira slučajni dodir.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: