Test grijača na ulje na Internetu-2009

Beko
Beko

Prednosti: potpuna usklađenost sa svim sigurnosnim zahtjevima, ekonomična potrošnja energije u načinu “održavanja topline” ; brzo zagrijavanje grijača na radnu temperaturu; visoka učinkovitost zračenja topline.

Nedostaci: sporo zagrijavanje prostorije na 10.

Tehnički parametri

Grijač pun ulja

Radijator napunjen uljem-2009

BROJ ODJELJAKA: 9.

Snaga: Nazivna-2000 vata, 1. Grijaći element — 800 vata, 2. Grijaći element-1200 vata, potrošeno na naponu 220 V — 1770 vata, odstupanje: -3,28%;

potrošeno pri nazivnom naponu — 1916 vata, odstupanje: -4,2%.

NAZIVNI NAPON: 220-240V.

Značajke: kotači za kretanje, ručka za kretanje, uređaj za polaganje kabela za napajanje, gumirani kabel za napajanje — 1,82 m.

Indikacija: svjetlo.

Boja: Svijetlo siva.

Dimenzije: 470 ACE 235 ACE 642 mm.

Težina: 12,25 kg.

Cijena: 1 402 kuna.

Dizajn

Strogi i elegantni klasici: svijetle boje, promišljene linije, praktična Upravljačka ploča. Uređaj se pomiče na 4 okretna kotača. Uređajem upravljaju dva okretna gumba termostat i prekidač .

Indikatorska lampica izvještava o radu uređaja. Duljina gumiranog kabela za napajanje omogućuje vam da radite bez produžnog kabela.

Brzina grijanja

Pred nama je najbrže zagrijavajući model. Ulazi u način rada za 6 minuta 40 sekundi. Brži je od ostalih modela.

Učinkovitost bočnog toplinskog zračenja također je prilično dobra: 3,15 IASOPS.

Odstupanje potrošnje energije od nazivne snage bilo je samo 3,28%. To su najbolji pokazatelji testa!

Dakle, tehnički pokazatelji modela su među najboljima.

Funkionski parametri

Soba od 10 četvornih metara.m grijač grijao se na 10 C u 2 sata 51 min-to je dugo, ali, kako kažu, “polako, ali sigurno”. Zbog tako dugog rada i električne energije potrošeno je puno-2,6 kilovata.

Ali u načinu održavanja temperature, grijač radi u” prosječnom ” načinu rada, ima minimalnu potrošnju energije u naših sedam-samo 0,87 kilovata * h. Kolebanja temperature u ovom su slučaju također vrlo mala-0,67 IASNOS, što se ne može osjetiti bez posebnih uređaja i mjerenja. Nakon nekoliko sati održavanja zadane razine grijanja, temperatura “dodaje” samo 1 Astros-ovo je minimalni pokazatelj testa!

Dakle, grijač se izvrsno pokazao u načinu održavanja temperature, postajući najekonomičniji uređaj, ali morate imati na umu da će početno zagrijavanje zraka potrajati dugo.

Jednostavnost rada

Što se tiče jednostavnosti upotrebe, grijač je dobio dobre ocjene, ali ne i najbolje.

U fazi montaže morate okrenuti kućište koje teži nešto više od 12 kg, pažljivo umetnuti nosač U obliku slova U i pričvrstiti valjke krilnim maticama. Ovo je standardni postupak za grijače, ali nije najprikladniji.

Sada o prednostima i nedostacima upravljanja. Gumb za prebacivanje stupnjeva topline radi vrlo jasno, pa je zaslužio izvrsnu ocjenu. Pri okretanju drugog gumba za regulaciju temperature osjetio se zastoj zbog kojeg je rezultat malo smanjen. Ali klik bimetalne ploče uvijek je jasan.

Tijekom uključivanja grijanja svijetli veliko crveno svjetlo.

Oznaka svijetlosiva, bez kontrasta.

Ručka za pomicanje je široka, udubljena u tijelo. Pri pomicanju grijača prikladno ga je držati. Ali valjci malo usporavaju.

Kabel za napajanje pohranjuje se u posebnu šupljinu na kućištu, ali se tamo teško postavlja, a utikač ostaje vani.

Najbolji dio je što uređaj ne morate dugo čistiti od prašine, jer na kućištu NEMA teško dostupnih mjesta, jednostavno se nema gdje nakupiti prljavština.

Uputa je potpuna, ima instalacijski crtež, s ilustracijama za njegu uređaja. Sadrži sve informacije potrebne za siguran rad! Ukupni dojam pokvario je samo vrlo mali tisak.

Sigurnost

Grijač ispunjava sve stroge Ruske sigurnosne zahtjeve i sjajno je prošao sve testove!

Upute sadrže sve potrebne informacije: o zabrani ugradnje grijača u neposrednoj blizini utičnice; o postupku popravka koji zahtijeva otvaranje spremnika s uljem; o potrebi slijeđenja uputa za odlaganje ulja iz isključenog grijača.

Na oznaci uređaja nalazi se natpis “ne pokrivaj” na ruskom, što je obavezno, ali nije uvijek pronađeno.

Potrošnja energije izmjerena pri nazivnom naponu gotovo je jednaka deklariranoj.

Nećete se opeći ako slučajno dodirnete uređaj: temperatura vanjskih dijelova ne prelazi 71 C. Ovo je najbolji pokazatelj testa!

U testu” nenormalan rad ” grijač se pokazao izvrsnim braniteljem naše sigurnosti: čak i ako nemarni potrošači ne slijede pravila rada, naime kada se odjeća suši na grijaču, neće biti požara! Imajte na umu da to ne znači da se grijač može koristiti kao sušilica, to znači da imamo kvalitetan siguran uređaj! .

Kada se vrući grijač prevrne, sve je također bilo u skladu s normama, što znači da se ulje ulijeva koliko je potrebno, a svi zaštitni sustavi rade ispravno.

Uređaj je stabilan i neće se prevrnuti, čak i ako stoji na podu s nagibom od 15.

Nema prigovora ni na gumirani kabel za napajanje.

Kontakt s dijelovima pod naponom je isključen.

Općenito, nema niti jedne primjedbe o sigurnosti! Odličan rezultat.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dujam Lukić

Još kao mlada, otkrila sam interesovanje za tehnologiju koja transformiše naš svakodnevni život. Taj interes pretvorio se u strast kroz rad sa različitim brendovima i tipovima aparata. Vodeći projekte, od savetovanja do tehničke podrške, stekla sam duboko razumevanje funkcionisanja svakog aparata.

Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: