Internet će skuhati kavu. Na švicarskom

Najveći švicarski proizvođač kave

DELICA

na rusko tržište donio je novi sustav kave s kapsulama

CREMESSO

. Ekskluzivni distributer proizvoda u Rusiji bila je grupa tvrtki “Media-Saturn Hrvatska”, koja upravlja lancima Trgovina kućanskim aparatima i elektronikom

Media

Markt

i

Saturn

.

Hrvatska je postala osma zemlja, nakon Švicarske, Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Koreje i UAE, u kojoj su se mogli kupiti Aparati za kavu Carpinois, koji su 2008. godine osvojili najprestižniju europsku nagradu za dizajn robe široke potrošnje.

Za pripremu kave sustav koristi metodu kapsula kako bi najbolje sačuvao okus pića. Zatvorena kapsula bez pristupa zraku sadrži prethodno prženu i mljevenu kavu, koja ovom metodom skladištenja ne gubi okus i aromu. Za pripremu napitka kapsula se stavlja u aparat za kavu, nakon čega se vruća voda prolazi kroz nju pod visokim tlakom. To osigurava brzinu i praktičnost pripreme kave, a kvaliteta pića ostaje nepromijenjena. Zbog toga mnogi ljubitelji kave preferiraju sustav kapsula, jer kava zadržava svježinu do trenutka upotrebe, a sam stroj je izuzetno jednostavan za upravljanje.

Glavne konkurentske prednosti sustava Ipaina su visoki tlak vode-19 bara u većini strojeva – 15 bara , što u velikoj mjeri određuje okus i kvalitetu pripremljene kave. Također, stroj ima poseban način uštede energije: minutu nakon upotrebe uređaj automatski prelazi u stanje pripravnosti, smanjujući potrošnju električne energije na 0,3 vata sat. Osim toga, kapsule za posluživanje ne sadrže aluminij i mogu se zbrinuti s uobičajenim kućnim otpadom.

“Internet je prava švicarska kvaliteta”, kaže gido Rem, član Uprave grupe tvrtki media-Saturn Hrvatska. – Tvrtka se razvija visokim tempom i u manje od dvije godine ušla je na nekoliko stranih tržišta, uključujući Rusiju. Količina proizvodnje raste, prošle godine, na primjer, tvornica u Švicarskoj u Kini proizvela je više od 150 milijuna kapsula. Siguran sam da će Hrvatski potrošač cijeniti marku Iphine i drago nam je što je predstavljamo kao prvu u zemlji.”.

U asortimanu Cremesso predstavlja devet modela kave i pet vrsta kava: Espresso, Leggero, Decaffeinato, Crema, Ristretto.Trošak aparata za kavu, ovisno o modelu, kreće se od 9.000 do 13.000 kuna, pakiranje kapsula kave u količini od 16 komada-390 kuna. Oni se mogu kupiti u bilo kojoj od trgovina lanaca Ace i Aceas.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: