Fotografija za epilacija: ono što Conchita Voorst nije znala…

Iako je ljeto ove godine s različitim uspjehom, gotovo sve naše djevojke izgledaju tradicionalno atraktivno. Ali to su nevidljive suze svijetu-po cijenu kakve se samopožrtvovanja postižu graciozne sjajne noge, samo njihovi vlasnici sigurno znaju. Budite mirni, ako ništa drugo, nećemo stajati iza cijene… Ili možda mnogi jednostavno ne znaju svi do čega je postignut napredak – ne znaju, na primjer, o fotoepilaciji? Onda je dobar izgovor za razgovor o bolnom…

Epilatori
Za brigu o sebi
Za brigu o sebi
Za brigu o sebi

ŠTO JE TO – FOTOEPILACIJA?

Princip rada je sljedeći: uređaj generira svjetlosne impulse t.n. “intenzivno pulsirajuće zračenje” – internet , koji imaju ” šok ” učinak na korijenje kose tijekom liječenja određenog područja kože. Svjetlosni foto impulsi utječu na korijenje dlačica i prenose folikule u “fazu mirovanja”. Nakon nekoliko tretmana, rast kose na ovom području prestaje.

Kako bi se spriječilo ponovno aktiviranje folikula dlake tijekom prva dva mjeseca, postupak treba ponoviti svaka dva tjedna. Nakon toga, koža bi trebala biti potpuno glatka i rast kose bi trebao prestati.

Obično se značajno smanjenje količine kose opaža nakon dva tretmana obavljena nakon dva tjedna. Optimalni rezultat može se postići u prosjeku nakon 4-5 postupaka svaka dva tjedna.

Ali folikuli dlake mogu se aktivirati i rast kose će početi iznova. Stoga se preporučuje ponoviti postupak svakih 4-6 tjedana kako bi se održali rezultati. Interval epilacije ovisi o individualnim karakteristikama tijela.

Za brigu o sebi

Prava faza za epilaciju…

Tijekom rasta kose, folikuli dlake prolaze kroz tri faze. To je:

Anagen – faza aktivnog rasta folikula dlake. Koncentracija melanina na najvišoj točki, jer je on odgovoran za pigmentaciju kose.

Katagen je kratka prijelazna faza koja se javlja nakon anagena i signalizira završetak faze aktivnog rasta kose. To se razdoblje naziva fazom degradacije. Obično traje 2-3 tjedna.

Telogen-razdoblje kada je folikul dlake u potpunom mirovanju. Ovo je najduža faza, koja traje oko 100 dana, stručnjaci je nazivaju fazom odmora. Za to vrijeme Nove se probijaju među starom kosom i ciklus rasta započinje iznova.

Samo kosa u anagenskoj fazi može se obraditi na internetu. Da bi se sva aktivna kosa tretirala, potrebno je napraviti 3 tretmana s dvotjednim pauzama između njih dlake na tijelu i 4 tretmana s dvotjednim pauzama između njih dlake na licu kod žena .

na temelju stranice Ina – Ina

PRIMJENA FOTOEPILATORA

Kome to ne odgovara?

Ovo je možda najvažnija točka: uređaj je vrlo skup, ali neće biti koristan svima! Fotoepilatori učinkovito djeluju na svijetlosmeđu, smeđu i crnu kosu na svijetloj ili tamnoj koži. Ali na isti način, svi fotoepilatori nisu učinkoviti za uklanjanje crvene, svijetloplave, posvijetljene na primjer, peroksida i sijede kose-u takvoj kosi ima malo pigmenta, a uređaj ih jednostavno “ne vidi”. Fotoepilator nije prikladan za vrlo tamnu kožu – vrlo tamnu i preplanulu morate pričekati da preplanulost nestane – i etnički uvjetovanu tamnu kožu.

Osim toga, postoji dosta ograničenja vezanih uz njegu kože. Evo što stručnjaci tvrtke Aimasinas preporučuju nakon svakog tretmana: “izbjegavajte sunce: ne sunčajte se, ne koristite solarij najmanje 2 tjedna nakon tretmana”. To jest, ako vam je potrebno 4-5 postupaka, tada ćete ostati bez sunčanja nekoliko mjeseci, a bolje je znati o tome prije kupnje skupog uređaja.

Za brigu o sebi

Gdje se prijaviti?

Fotoepilator može utjecati na kosu apsolutno bilo kojeg dijela tijela, pa čak i na licu – na primjer, tretirati područje iznad gornje usne ili na bradi. Za sužavanje područja izloženosti i dodatnu zaštitu, neki modeli imaju posebne mlaznice za uklanjanje dlaka na licu modeli asa i asa .

Takve mlaznice opremljene su dodatnim svjetlosnim filtrima kako bi zaštitili kožu lica od mogućih oštećenja. Mora se imati na umu da se fotoepilator ni u kojem slučaju ne može koristiti za ispravljanje oblika obrva: foto impuls može biti štetan za oči.

Kako se prijaviti?

U pravilu, koža dobro podnosi fotoepilaciju, ali s vrlo osjetljivom ili vrlo svijetlom kožom vrijedi napraviti probni bljesak i pričekati jedan dan – hoće li doći do kožne reakcije? Prije postupka kosu je potrebno obrijati ili obrezati trimerom na kratku duljinu. To je potrebno za najučinkovitiji prijenos svjetlosnog impulsa na folikul dlake. Pa, onda, kada se rast kose uspori ili zaustavi, fotoepilator se može koristiti bilo gdje – čak i u krevetu ili na vašem omiljenom kauču, jer proces više neće biti povezan s brijanjem ili povlačenjem kose, upotrebom vode ili pjene.

Ako koristite bljeskalicu na dugim dlačicama, tada će, najvjerojatnije, postupak pratiti miris spaljene kose. Kada epilirate, morate zaobići madeže, tetovaže, ožiljke, staračke pjege, pjege, ne možete koristiti fotoepilator na vlažnoj koži. Malo ljudi radi epilaciju na prsima, ali ako postoji takva potreba, potrebno je zaobići bradavice, a prilikom obrade bikini zone ne dirati sluznicu.

Sam uređaj zahtijeva pažnju: sve mlaznice, staklo filtra i površina fotoepilatora moraju biti apsolutno čisti, ništa ne smije ometati prolazak svjetlosti. Za uređaje koji rade na baterije, prije svakog primjena potrebno je potpuno punjenje.

Mnogi korisnici priznaju da postoji jedna poteškoća u korištenju uređaja, posebno na velikim dijelovima tijela. Naime: nije vidljivo koje je područje obrađeno, a koje nije. Doista, ne možete ga ni na koji način odrediti, a ponovna obrada se ne preporučuje: ne dodaje učinkovitost, već samo povećava rizik od kožnih reakcija. Da bi se riješio ovaj problem, neki modeli imaju uređaje za glatko kretanje instrumenta po tijelu poput sigurnosnog prstena i načina rada za postavljanje u instrumentima za postavljanje . Ali u svakom slučaju – fotoepilacija zahtijeva apsolutnu koncentraciju na proces.

Za brigu o sebi

Kada se prijaviti?

Optimalno je početi koristiti fotoepilator zimi ili u proljeće, tako da do ljetne sezone otvorenih haljina i mini suknji budete potpuno naoružani. Ali nema godišnjih doba za uklanjanje dlaka u području pazuha, bikinija i problematičnih dlačica na licu, pa su fotoepilatori relevantni u bilo koje doba godine.

Nakon sunčanja ili posjeta solariju trebalo bi proći najmanje 48 sati – i to treba imati na umu.

Nakon postupka

Osim zabrane solarija i sunčanja 2 tjedna nakon postupka, stručnjaci za Internetsko savjetovanje daju sljedeće preporuke:

Održavajte kožu koja je podvrgnuta tretmanu čistom i suhom.

Pijte puno vode kako biste kožu zasitili vlagom.

Ne plivajte, ne kupajte se u vrućoj kupki, ne tuširajte se, ne koristite parnu sobu i saunu 24 sata nakon tretmana.

Izbjegavajte kontaktne sportove 24 sata.

Stručnjaci savjetuju da ne koristite kozmetiku na dan postupka na koži lica.

Epilatori

KAKO ODABRATI FOTOEPILATOR

Iz mreže ili iz baterije?

To ne znači da je neka vrsta napajanja poželjnija – ovdje svatko odlučuje za sebe, ali ako odaberete uređaj koji radi samo na bateriji, tada morate unaprijed saznati vrijeme punjenja i vijek trajanja baterije kako kasnije ne bi došlo do razočaranja.

Korisna stvar je indikator razine napunjenosti. Mnogi su uvjereni da modeli u obliku “telefona” rade samo iz mreže, a u obliku “sušila za kosu” – iz baterije. Što se tiče “telefona” – sve je točno, ali modeli koji izgledaju poput “sušila za kosu” mogu biti i punjivi i mrežni, na primjer, modeli s interneta.

Modeli u obliku” sušila za kosu ” mogu se činiti manje prikladnima zbog činjenice da ih je potrebno držati strogo pod kutom od 90 ama do kože – to se ne događa odmah. Ali oni imaju strogo definiran oblik “nosa” sa svjetlosnim prozorom, pa je lakše razumjeti koje je područje kože tretirano.

Za brigu o sebi
Epilatori
Epilatori
Epilatori

Koja je bljeskalica bolja?

Najvažniji parametar pri odabiru fotoepilatora je snaga jedne bljeskalice. Što je veća, to je epilacija učinkovitija, ali istodobno-veći je rizik od opeklina kože. Smatra se da je optimalna snaga bljeskalice približno 5 J cm2. U mnogim modelima snaga bljeskalice je podesiva vidi. stol .

Za lice i druga osjetljiva područja treba postaviti manju snagu 3,5-4 J cm2 , isto vrijedi i za vrlo svijetlu kožu – kako bi se izbjegao čak i minimalni rizik od opeklina. Istina, u ovom slučaju, da biste postigli trajne rezultate, trebat će vam 1-2 postupka više.

Koja je razlika između fotoepilatora i laserskih i Elos epilatora?

Elos epilatori kombiniraju 2 vrste epilacije-elektrolizu, kada mikrostruje utječu na korijenje kose, i fotoepilaciju svjetlosnim impulsima. Elos epilatori prikladni su za kožu bilo koje boje, ali postupak elektrolize ne može se nazvati potpuno bezbolnim. Kontraindikacije za elektrolizu su iste kao i za fotoepilaciju uz dodatak zabrane postupka osobama s pejsmejkerima i bilo kojim metalnim strukturama unutar tijela-iglama – na primjer.

Laserski epilatori djeluju uglavnom u točkama, područje izloženosti je izuzetno malo. Takvi su uređaji prikladni za vrlo marljive korisnike ili one čiji je problem mala količina kose koju treba ukloniti. Resurs većine laserskih epilatora duži je od foto i Elos uređaja. Laserski epilatori prikladni su za sve boje kože i kose.

Koji fotoepilator radi brže?

Fotoepilacija zahtijeva ustrajnost i strpljenje, jer se prilično velika područja tijela obrađuju “korak po korak”. Na brzinu rada utječu veličina svjetlosne točke i frekvencija bljeskalice.

Veličina svjetlosne točke je površina obrađene površine po bljeskalici. Što je veća svjetlosna mrlja, to će manje bljeskova i vremena zahtijevati postupak epilacije. Neki modeli obrađuju površinu do 6 cm2 cm. tablica , ali prosječni pokazatelj je 4 cm2 pomoću glavne mlaznice i 2 cm2 pomoću mlaznice za liječenje područja lica.

Frekvencija bljeskalice. Najčešće je to 1 bljeskalica u 3,5 sekunde, ali postoje vrlo “zamišljeni” uređaji koji daju 1 bljeskalicu u 6 sekundi i vrlo brzi-1 bljeskalica u 1-2 sekunde. Ovom brzinom radi model ini ‘ Ina-najmanji prijenosni fotoepilator, veličine usporedive s konvencionalnim epilatorom.

Sigurnost

S UV zaštitom

Svjetiljke svih modela imaju filtere koji štite kožu od UV zraka, ali nemaju sve zaštitu očiju od UV zračenja, takvi fotoepilatori ne mogu se koristiti bez zaštitnih naočala. Ako nema zaštite, naočale su uključene i uređaj možete koristiti samo u njima. To nije baš prikladno: prvo, gore je vidljivo, a drugo, mogu se slomiti ili izgubiti. Bolje je ako je fotoepilator opremljen zaštitnim uređajem i naočale nisu potrebne.

S dječjom bravom

Dijete može sebi nanijeti nepopravljivu štetu ako uključi fotoepilator bez dopuštenja. Rizik od opeklina kože i ozljeda oka vrlo je velik. Stoga neki modeli rade tek nakon aktiviranja posebnim ključem-ovo je izvrsna zaštita od neovlaštenih dječjih igara. Obično su uključene dvije tipke.

Sa senzorom boje kože

Budući da postoje ograničenja za upotrebu na vrlo tamnoj i tamnoj koži, mnogi fotoepilatori imaju senzor koji blokira rad uređaja ako je koža pretamna. Prisutnost takvog senzora temeljna je samo za one koji vole Čokoladnu preplanulost kako bi utvrdili dopušta li njegov intenzitet fotoepilaciju.

Sa senzorom koji kontrolira snagu bljeskalice

Neki su uređaji opremljeni posebnim senzorima koji određuju vrstu i stanje kože i automatski postavljaju razinu intenziteta bljeskova. Prikladno je, ali bolje je da se ova funkcija može onemogućiti i sami odabrati način rada – odjednom će automatizacija pogriješiti.

Resurs-tako različiti pokazatelji

Životni vijek fotoepilatora prvenstveno ovisi o broju bljeskova koje svjetiljka može pružiti. Za uređaje predstavljene na ruskom tržištu ta se brojka kreće od 750-1500 do 100 000-120 000 bljeskova cm. stol . U praksi to znači da se nakon isteka resursa svjetiljka mora mijenjati, ako je zamjenjiva, ili uređaj zbrinuti, ako ne.

Zamjenski uložak često je uključen u komplet, ali tada ćete morati kupiti, prosječna cijena jedne svjetiljke je 1500-2000 kuna. Tako će se impresivnom iznosu dodati cijena fotoepilatora, osim toga, patrone nije lako pronaći. Pametnije je odmah kupiti uređaj koji pruža najmanje 20 tisuća bljeskova, u ovom slučaju resurs će trajati 1,5-2 godine. Pojedinosti su navedene u našoj tablici, ali za ilustraciju dajemo nekoliko primjera.

Model Ipaina opremljen je žaruljom dizajniranom za 5000 bljeskova, a dolazi s tri zamjenjive žarulje. Dakle, resurs svih svjetiljki to je 15.000 bljeskalica dovoljan je za oko 1-1,5 godina redovite uporabe, tada će ih biti potrebno kupiti, ali vrlo je teško pronaći markirane svjetiljke u prodaji.

Svjetiljke novih modela vidi. tablice nisu zamjenjivi i dizajnirani su za više od 100 000 bljeskova, što, prema izračunima stručnjaka tvrtke, omogućuje održavanje glatke kože 5 godina i uštedu na kupnji svjetiljki uzima se u obzir prosječno vrijeme obrade svakog dijela tijela i preporučena postavka intenziteta za jednog korisnika . Stariji modeli, koji su već ukinuti, ali se još uvijek aktivno prodaju, dizajnirani su za 65.000, što je također puno i traje najmanje 3 godine.

Instrument AMA6000 Ama-ama & ama od Amapa dizajniran je za 65.000 bljeskova i pruža dug životni vijek od nekoliko godina. A učinak korištenja fotoepilatora Aina6000 Ainaina, odnosno nedostatak rasta dlake, prema proizvođaču, može trajati i do 12 mjeseci. Prethodni modeli bili su opremljeni svjetiljkama dizajniranim za mnogo manji broj bljeskova: na primjer, lampa Zina6000 Zinzin-Zinzin dizajnirana je za samo 1500 bljeskova, međutim, Set uključuje 3 rezervne svjetiljke, ali ipak je vijek trajanja modela prethodne generacije mnogo kraći.

Najneprofitabilniji uređaj koji se nalazi na ruskom tržištu je televizor, košta oko 30 000 kuna, a njegova je svjetiljka dizajnirana za 750 bljeskova. Komplet uključuje još 2 svjetiljke, ali da biste dovršili cijeli tečaj epilacije i postigli dobre rezultate, trebat će vam 5-7 takvih svjetiljki. Internet je pozicioniran kao vrhunski uređaj, naglasak u njegovom pozicioniranju je na sigurnosti, ali trenutno je tržište fotoepilatora poraslo vidi. stol i pojavilo se puno uređaja s nježnom snagom bljeskalice i dužim vijekom trajanja.

Važno je razumjeti da proizvođač ne navodi minimalni, već maksimalni broj bljeskalica, odnosno pokazatelj koji će se dobiti kada se koristi najniža snaga bljeskalice. Ako uvijek koristite najveću snagu, tada će broj bljeskova biti manji i resurs će se brže trošiti. Drugim riječima, ako piše da je žarulja ocijenjena na 50 000 bljeskova, ali uvijek koristite maksimalnu snagu, tada će najvjerojatnije žarulja otkazati negdje nakon 30 000 bljeskova.

Epilatori

I MALO ZABRANA

Ne preporučuje se razmišljati o trojici

Tema dijeljenja jednog uređaja s nekoliko ljudi također je povezana s resursom. Budući da je fotoepilator skupo zadovoljstvo, oglasi “fotoepilator za iznajmljivanje” vrlo su popularni na internetu, a mnoge djevojke kupuju jedan uređaj za tri ili četiri i još uvijek dopuštaju svojim djevojkama da ga koriste “za umjerenu naknadu”. Evo što o tome kažu u tvrtki Iasnip: “toplo preporučujemo da uređaj ne dijelite s drugim ljudima.”.

Fotoepilator dizajniran za osobnu upotrebu. Upotreba više ljudi može utjecati na životni vijek uređaja”. Drugim riječima, resurs, odnosno broj bljeskova koje je postavio proizvođač, potrošit će se nekoliko puta brže. Uvjerite se sami koliko je to isplativo. A uzeti takav uređaj za iznajmljivanje na oglas jednostavno je neprihvatljivo.

Prvo, ne možete znati koliko dugo se ovaj uređaj već koristi i je li njegov resurs iscrpljen. Drugo, čak i dezinfekcija ne može vam jamčiti higijenu postupka u kojem uređaj mora biti pritisnut na kožu.

Pažnja! KONTRAINDIKACIJE ZA FOTOEPILACIJU

* Opekline od sunca, fotodermatoze, bilo koja lokalna upala na koži.

* Alergijske kožne reakcije na nešto.

* Kronične kožne bolesti: psorijaza, parapsorijaza, ekcem, ihtioza, atopijski dermatitis, lichen planus, eritematozni lupus, skleroderma, kolagenoze, vaskulitis, vezikularne dermatoze, dischromia.

* Pogoršanje i teški oblici hipertenzije i koronarne bolesti srca.

* Herpes u akutnoj fazi.

* Akutne zarazne i virusne bolesti.

* Keloidni ožiljci.

* Limfodenitis.

* Proširene vene.

* Onkološke bolesti.

* Benigne izrasline.

* Akutne parazitske bolesti.

* Trudnoća i dojenje.

* Dijabetes.

* Alkoholna opijenost.

* Dob ispod 18 godina.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: