Dehidrator: sušena riba nije dobra samo za nogomet!

Sjećam se crnomorske obale, prijatelja-drugova i ribe obješene na užad: kapelin, Barabulka, papalina. Djeca su je otkinula ravno s užadi i odmah je pojela. Ukusno!!!

Obrada proizvoda

U stanu ne možete objesiti ribu na užad, ali to se može inteligentno uvaljati u dehidratoru oceana. Priprema ovog jela je brza.

Naravno, crnomorski kilechki nije pronađen u prosinačkoj Moskvi, ali smrznuti kapelin nalazi se u bilo kojoj ribarnici.

Mislim da svaka domaćica ima svoj recept za soljenje ribe. Učinio sam to: odmrznuo sam ribu, stavio je u zdjelu i čvrsto i čvrsto posolio svaki sloj, lagano sve promiješao. Stavio sam poklopac na zdjelu i stavio je u hladnjak. Kapelin je tamo bio slan tri dana

Na dno ladice dehidratora položio sam papir za pečenje i pažljivo, preko ribe, presavio kapelin. Namjestio sam temperaturu na +35 megapiksela i postavio je za početak 24 sata. I krenulo je!

Obrada proizvoda

Jedino na što želim upozoriti domaćice je odabrati mjesto tako da miris ne postane prepreka ukusnom proizvodu. To ne znači da je jako mirisao na ribu, ali karakteristična aroma bila je. Stoga stavite dehidrator blizu odškrinutog prozora ili blizu uključene Nape.

Nakon 24 sata riba je, po mom ukusu, bila gotova. Ali još uvijek ga možete osušiti do stanja koje vam se sviđa. U ovom slučaju preporučujem zamjenu papira i stavljanje ribe “na drugu bačvu”.

Obrada proizvoda

Dakle, kad je nogomet na TV-u? Spremni smo za utakmicu!

U knjizi recepata za anime postoji mnogo ukusnih ribljih jela: sušeni ružičasti losos, sušena štuka, Ovna, sušena deverika. Samo mi se usta slijevaju od samo imena. I sve prirodno, “bez kemije” ne računajući sol . A ako je i riba uhvaćena vlastitim rukama!

Općenito, ljubitelji “slanog” vjerojatno će cijeniti mogućnosti dehidratora: ne trebate tražiti mjesto na kojem ćete objesiti ribu da se osuši, ne morate brinuti o muhama, prašini i drugim nevoljama. Sve je jednostavno, prikladno i dovoljno brzo.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: