Test usisavača na internetu: voljena svekrva priznala je da se parket može prati!

Dolazak novog Interneta oduševio je cijelu obitelj. Ja – jer nakon čišćenja Akvaboksa dugo nema prašine ni na podu ni u zraku, djeca-jer volim raditi sa sobom i ne prisiljavam ih da usisavaju, ali moj muž-jer se moja voljena svekrva svađala s njim i priznala da se parket može oprati!

Usisavač THOMAS PARKETT PRESTIGE XT

Snaga: Mach 1700 vata.

Značajke: suho čišćenje s Akvaboksom, suho čišćenje s vrećicom za skupljanje prašine, mokro čišćenje, ispumpavanje prolivene tekućine.

Filtracija: višestupanjska filtracija vode IPA-Ina, periva EPA-filter, mikrofilter za ispuhani zrak. Fini EPA filter ne zahtijeva zamjenu najmanje 1 godinu, a u slučaju onečišćenja pere se pod tekućom vodom.

Kontrola i indikacija: 4-stupanjska podesiva elektronička kontrola snage; radio kontrola snage na ručki; elektronički upravljački gumbi otporni na prolijevanje prekidač napajanja, uključivanje pumpe za dovod vode ; eko način rada; svjetlosna indikacija razine snage; mehaničko podešavanje sile protoka zraka na ručki.

Dizajn: spremnik od 2 L za sakupljanje tekućine; prednji kotači prilagođeni za prevladavanje prepreka; stražnji kotači velikog promjera s gumenim naplatcima; automatsko namotavanje kabela; Duljina kabela 8 m; domet 12 m; 2 “utičnice” za spremanje mlaznica na tijelu; teleskopska cijev od nehrđajućeg čelika; 360-rotacijsko crijevo za kabel.

Značajke modela: LED osvijetljena mlaznica za led, mlaznica za mokro čišćenje parketa, radio kontrola na ručki.

Dimenzije: 486h318h306 mm. Težina bez pribora : 8 kg.

Jamstvo: 2 godine.

Zemlja podrijetla: Njemačka.

Thomas

Usisavači

Oprema

Procjenjujući konfiguraciju, razumijete koliko ovaj usisavač može učiniti. Preklopna mlaznica “pod tepih” je univerzalna i služi za svakodnevno čišćenje, ali njegova značajka u ovom modelu je svijetlo LED pozadinsko osvjetljenje: radi na baterijama “prstiju” i automatski se uključuje. Vrlo zgodna značajka, jer lavovski dio čišćenja pada na zamračene prostore ispod namještaja i u uglovima.

Usisavači
Suhi Usisavači

Za njegu parketa i laminata predviđena su 2 pribora: mlaznica za suho čišćenje s hrpom od prirodne kose i filca, kao i “vrhunac” ovog određenog modela-mlaznica za ocean Akva Stealth s “jastukom” od mikrovlakana za mokro čišćenje parketa i laminata: postoje dva takva “jastuka” . Zanimljivo je da bi se ovaj usisavač mogao nazvati i “Ina & Ina”, jer je opremljen posebnom mlaznicom za čišćenje dlake kućnih ljubimaca-širokom turbo četkom za tepihe.

Usisavači
Kućna tehnika

Osim toga, tu je i dodatak za tapecirani namještaj s podizačem navoja. Za mokro čišćenje postoje 2 mlaznice za raspršivanje: velika mlaznica za tepih s adapterom za tvrde površine i mala mlaznica za mokro čišćenje tapeciranog namještaja, kao i koncentrat za opcionalno čišćenje tepiha i podova. Mlaznica za pukotine povećane duljine 360 mm dobiva sve kutove i kutove. Sve to bogatstvo kompaktno je pohranjeno u prikladnoj markiranoj torbi, a 2 najčešće korištene mlaznice – prorezane i za tapecirani namještaj-ugrađene su u posebne “utičnice” na tijelu usisavača.

U konfiguraciji usisavača bila je jedna stvar koja nas je iznenadila i vrlo zgodna: 6-litarska filter vrećica za skupljanje prašine. Instalirajući ga umjesto Akvaboksa, možete provesti brzo suho čišćenje – na primjer, kada se nešto probudilo ili trebate sakupljati” pijesak ” s cipela u hodniku, a zbog toga ne biste trebali sipati vodu u Akvaboks.

Suhi Usisavači

Suhi Usisavači

PRAKTIČNOST I REZULTATI KORIŠTENJA

Upravljanje snagom

Internet ima 4 razine snage, uključujući eko način rada koji je omogućen prema zadanim postavkama. Vrlo je prikladno da se elektronički regulator snage nalazi ne samo na kućištu, već i na ručici: možete, bez naginjanja, uključiti i isključiti uređaj, podesiti snagu pomoću mekog radio upravljačkog gumba smještenog točno ispod palca.

Na ručki se nalazi i mehanički ventil koji pomaže, ako je potrebno, oslabiti usisnu silu bez promjene snage. Ako isključite usisavač, a zatim ga uključite, automatski će odabrati prethodno postavljeni način rada, što je prikladno za pauze u čišćenju. Na kućištu s plavim svjetlom predviđen je veliki prekidač za uključivanje pumpe za dovod vode tijekom mokrog čišćenja.

Usisavači

Thomas

Patentirani sustav za filtriranje vode Akvaboks

Akvaboks ovo je novi akvafilter s poklopcem ima zaštitu od prskanja vode, stoga, čak i ako oštro povučete Usisavač tijekom postupka čišćenja, filtri i mehanizam neće patiti – glavna stvar je ne sipati vodu iznad dopuštene razine, koja je jasno označena.

Provjerimo glavne tvrdnje proizvođača. Prvo: “nakon čišćenja sustav se lako čisti: samo mu trebate dodati 1 litru čiste vode, protresti nekoliko puta i izliti”.

U kući žive dvije mačke i od njih ima puno krzna. Nakon prvog čišćenja u Akvaboksu, zajedno s običnom prljavštinom, bilo je toliko zgužvane mokre vune da nije bilo moguće očistiti je dodavanjem vode i protresanjem prvi put: vunu sam morao ukloniti ručno. Ali shvatili smo beskorisnost našeg starog usisavača, koji koristimo između uređaja koji dolaze na test: 2 dana nakon čišćenja imamo puni Akvaboks a to je 1 litra! mokri filc!

Kontrolni test proveden je nakon 3 dana: ponovno su usisali cijeli stan Akvaboksom, nakon čišćenja otvorili akvafilter kako bi procijenili razmjere sakupljene vune i, vidjevši da je mnogo manje, učinili sve prema uputama: dodali litru vode, protresli i izlili. Lako, ruke nisu zaprljane, ali unutra je bilo ostataka prljavštine.

Ponovite postupak. Voila-čisto! Čišćenje je trajalo 2 minute. Naravno, turbo četke mogu se koristiti za čišćenje kuće sa životinjama, a zatim se dio vune namota oko njihovih valjaka. No, turbo četke su najprikladnije za tepihe, a mi ih ne držimo, osim toga, jedna od naših mačaka je kratkodlaka.

Druga izjava: “čišćenje Akvaboksom osigurava čišćenje cijelog volumena prostorije: zbog činjenice da je zrak koji izlazi iz usisavača navlažen, prašina koja lebdi u zraku taloži se na površini, gdje će je mlaznica “dočekati i usisati”. Bez puno analize možemo reći da je to čista istina. Rezultat čišćenja Akvaboksom vidljiv je odmah, posebno na svjetlu: nema prašine u zraku, ali lakše diše – kao nakon mokrog čišćenja. Ali što je najvažnije-ovaj osjećaj čistog, neprašenog zraka traje 2-3 dana.

Treća izjava: “Akvaboks osigurava stabilnu snagu usisavanja tijekom čišćenja”. U osnovi, Akvaboks je ciklonski sustav: zrak slobodno prolazi kroz njega, pogotovo jer se oko trećine volumena spremnika napuni vodom i prikupljenom prljavštinom, za razliku od sustava za sakupljanje prašine u vrećama, gdje se putevi prolaska zraka blokiraju punjenjem vrećice i sila usisavanja postupno se smanjuje. Tijekom svih čišćenja koje smo vodili Akvaboksom najmanje 10, a površina stana 60 m2! , nikada nismo osjetili da je usisavač počeo lošije usisavati.

Kućna tehnika

Dodatak za umakanje Akva Stealth s posebnim ” jastukom “od mikrovlakana

Proizvođač detaljno upućuje kako se parket može oprati čistom vodom pomoću ove mlaznice: “kada pritisnete ručicu za raspršivanje, voda navlaži “jastuk”, kada se poluga otpusti, voda prestaje teći u mlaznicu.”. Pomaknite mlaznicu dalje od sebe – istodobno se uklanjaju krhotine i mokri parket. Pomaknite se prema sebi-parket se pere i suši. Ako sve učinite prema uputama, tada kvadrat po kvadrat dobivate čist i odmah osušen pod”.

Naši rezultati: ni oduzeti, ni dodati. Sve se dogodilo, naš laminat ne parket, ali i drveni pod koji zahtijeva osjetljivu njegu opran je i zablistao. Jedino: za pranje prostorije površine 18 m2 morao sam 1 put dodati vodu u spremnik za čistu vodu njegov volumen je 1,8 litara, što je dobro za kompaktnost usisavača i nije dovoljno za pranje velike površine , a također, sukladno tome, 1 put izliti prljavu” otpadnu ” vodu iz Akvaboksa, u koji se tekućina skuplja tijekom mokrog čišćenja. Iako se sve to radi brzo i jednostavno.

Thomas

Suhi Usisavači

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dujam Lukić

Još kao mlada, otkrila sam interesovanje za tehnologiju koja transformiše naš svakodnevni život. Taj interes pretvorio se u strast kroz rad sa različitim brendovima i tipovima aparata. Vodeći projekte, od savetovanja do tehničke podrške, stekla sam duboko razumevanje funkcionisanja svakog aparata.

Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: