Test profesionalnih sušila za kosu

Panasonic

Zašto sušila za kosu? Nema svaki Hrvatski stan aparat za kavu, pa čak i aparat za kavu s kapanjem, ne koriste svi muškarci električni brijač, ne sve domaćice nešto tuku električnom miješalicom, ali djevojke i bake pušu sušila za kosu i mnogi likovi jačeg spola. Jer sušilo za kosu važan je alat za ljepotu.

Stoga smo odlučili provjeriti kako rade profesionalni sušila za kosu za kućnu upotrebu najpoznatijih proizvođača kućanskih aparata.

Za testiranje smo uzeli šest modela s velikom deklariranom snagom. Maks. – na 220. 0. Najveći sušilo za kosu: Acea9769, najmanji-ACEA9 000 aceaaeaaaaaaaaaaaaa. Najjeftiniji od predstavljenih modela je 4997, a najskuplji je 8545.

A suci koji?

Za brigu o sebi

Za procjenu profesionalnih kvaliteta sušila za kosu pozvana je frizerka-stilistica s dugogodišnjim iskustvom Aleksandra Soltan. Ne samo da je radila sa svakim sušilom za kosu, već nam je otkrila i neke profesionalne tajne.

Prema riječima stručnjaka, “najprofesionalniji” izgled su sušila za kosu za kosu 8545 i 9769. Imaju i najprikladnije prekidače načina rada.

Najuspješniji savjeti za čvorište – sušila za kosu asa 9769 i ASA 9000 asa.

Najveći izbor temperaturnih režima i brzina grijanja – u 5 573. Zanimljivo uključivanje” hladnog puhanja ” u Ainea9769. Najsvjetlija i najpametnija ambalaža-u 8545.

Što su

U našoj zemlji uglavnom su predstavljeni pištolji za kosu: uređaji s ručkom i tijelom spojenim na nju pod kutom. Ako u kompleksu uzmemo u obzir takve pojmove kao što su dimenzije/težina/snaga, tada se sušila za kosu mogu podijeliti na ceste, kućanstvo, profesionalne za domaće potrebe i profesionalne za salonske radnike .

O sušilicama za kosu reći ćemo vam u jednom od sljedećih brojeva časopisa, specijalizirane publikacije govore o profesionalnim modelima za frizere, ali danas ćemo se detaljno usredotočiti na opis profesionalnih sušila za kosu za kućnu upotrebu.

Kućni profesionalac

Bosch

Sušila za kosu profesionalnih stilista odlikuju se činjenicom da bi trebali moći dugo raditi bez prekida. Uz moderna opterećenja, frizeri moraju mijenjati sušilo za kosu na novo u prosjeku svake dvije godine.

Sušila za frizera se prodaju u specijaliziranim salonima, među proizvođačima mnogo imena, nepoznatih obični potrošači, ali dobro poznatih profesionalaca, na primjer, Parlux, Velecta, Paramount, TEK, Gamma Piu, Wahl Moser, Ermila , Tecnoelettra itd. Ali postoje i tvrtke koje proizvode i sušila za kosu za profesionalce i sušila za kosu za kućnu upotrebu, na primjer,.

Istodobno, želja običnih potrošača da kod kuće imaju isti sušilo za kosu kao u salonu dovela je do činjenice da su tvrtke koje proizvode kućanske aparate počele proizvoditi sušila za kosu koja po svojim glavnim karakteristikama nisu inferiorna u odnosu na profesionalne uređaje.

Sada su neki modeli takvih poznatih proizvođača kao što su Ace, Ace, Ace itd. mogu se natjecati sa sušilom za kosu za salone u parametrima kao što su snaga, kvaliteta hladnog puhanja i ergonomija.

Umjesto srca-vatreni motor

Savjeti stilista: kratka kosa ne zahtijeva upotrebu maksimalnih temperatura, jer postoji opasnost od opeklina vlasišta i kose, pa koristite nižu temperaturu. Kod kućnog oblikovanja preporučuje se “podizanje” kose četkom kako bi se dobio dodatni volumen. Važno je da zrak iz sušila za kosu teče od korijena kose do vrhova, pa je najbolje da se malo sagnete prema naprijed.

U profesionalnim sušilicama za kosu za kućanstvo obično se ugrađuje AC motor. Dešifrira se ovako: AC motor. Osim sušila za kosu, koristi se u nekim vrstama kućanskih aparata, poput miješalica, pa čak i zamrzivača.

Glavna kvaliteta motora je dug radni vijek. Na primjer, proizvođači sušila za kosu naziru da je vijek trajanja sušila za kosu s takvim motorom 2000 sati.

A tvrtka je na svoj sušilo za kosu postavila vijek trajanja do 7 godina trenutno neki proizvođači tvrde da takav vijek trajanja za perilice kunalja itd. veliki kućanski aparati .

Naravno, tvrtke preuzimaju takve obveze i otvoreno izražavaju resurs uređaja samo ako su apsolutno sigurne u kvalitetu svojih proizvoda.

Istodobno, proizvođači profesionalnih sušila za kosu za salone obično ne navode niti vijek trajanja sušila za kosu niti vrstu motora. Očito je to zbog činjenice da ne moraju ništa dokazivati, dok proizvođači kućanskih aparata moraju steći pravo da svoju opremu nazivaju profesionalnom.

Snažan, vrlo moćan, težak

Glavna značajka profesionalnog sušila za kosu je velika snaga. Obično se u karakteristikama nalazi broj od 2000 vata. Je li potrebna tako velika snaga? Frizer-profesionalac sa svim potrebnim vještinama pravilnog oblikovanja-bez sumnje, da. Uostalom, stilist ne samo da treba lijepo oblikovati kosu, već se i brzo nositi s tim zadatkom kako bi imao vremena služiti što većem broju kupaca.

Savjeti stilista: da biste brže osušili dugu kosu prije oblikovanja, savijte glavu puhajući kosu sušilom za kosu, češljajte je od straga prema naprijed. Zatim bacite kosu natrag i počnite oblikovati šiške.

Što se tiče ljepote kod kuće, s tako velikom snagom, a time i brzinom rada, jednostavno nemate vremena lijepo oblikovati kosu: ona će se osušiti prije nego što frizuri date željeni oblik. Ali zbog toga se ne biste trebali odreći uređaja velike snage, a evo i zašto.

Prvo morate pažljivo pročitati sve tehničke parametre. Istodobno ćete osigurati da sušilo za kosu postigne maksimalnu snagu na 240 V. U Rusiji, u osnovi, 220 V, a ponekad, kao što svi znaju, još niže, u najboljem slučaju — 210 V, pri takvom naponu snaga sušila za kosu bit će negdje na donjoj granici koju je odredio proizvođač i bit će 1700-1800 vata.

Drugo, naznačena je velika snaga za maksimalnu brzinu sušila za kosu. Naime, ovaj je način odabran za brzo sušenje vrlo mokre kose.

Situacije kada trebate vrlo brzo osušiti glavu događaju se u životu bilo koje osobe. Stoga je važna čak i potencijalna sposobnost sušila za kosu da razvije veliku brzinu. Istina, u žurbi ne treba zaboraviti na ljepotu i zdravlje kose, stoga ne preporučujemo zlouporabu visoke temperature grijanja, posebno za vlasnike vrlo kratke i tanke kose. Za polaganje vrijedi prebaciti i temperaturu i brzinu protoka zraka na niže.

Treće, činjenica da je sušilo za kosu velike snage neizravno ukazuje na to da je u uređaj ugrađen visokokvalitetni motor, što znači da će vam sušilo za kosu dugo služiti.

Sušila za kosu različitih načina

Savjeti stilista: udaljenost između mlaznice sušila za kosu i kose mora biti najmanje 20 cm.

Koliko je kombinacija temperature brzine potrebno za normalan rad frizera? Gotovo svi profesionalni salonski uređaji nude četiri postavke temperature u kombinaciji s dvije brzine-ukupno osam kombinacija. Profesionalni sušila za kosu d la kod kuće opremljeni su s tri temperature grijanja u kombinaciji s dvije brzine-ukupno šest kombinacija. Zanimljivo je da Ainzine sušilo za kosu dizajnirano za kućnu upotrebu kombinira četiri postavke topline s tri brzine — T. e. moguće je birati između dvanaest mogućih kombinacija!

Koncentrirajmo se

Savjeti stilista: ne zaboravite popraviti oblikovanje svakog pramena hladnim zrakom, koristeći za to funkciju “hladnog puhanja”. Neki frizeri radije ne prebacuju način rada, već okreću sušilo za kosu na kosu usisnom rešetkom. To se ne preporučuje kod kuće jer možda nije sigurno.

Glavna mlaznica za sušilo za kosu-koncentrator: mlaznica koja sužava protok zraka. Obično stilisti rade s takvom mlaznicom i nekoliko četkica različitih promjera. Što su čvorišta?

Duljina profesionalnog čvorišta je od 5 do 7,5 cm, idealna širina je 6-9 mm. Oblik mlaznice — s blago zaobljenim bočnim kunaovima. Uža mlaznica dizajnirana je za pažljivo oblikovanje svake kovrče, šira-za nježno oblikovanje, kada se koristi, smanjuje se vjerojatnost slučajnih opeklina vlasišta i kose.

Ako je koncentrator vrlo širok-više od jednog centimetra, tada je uz njegovu pomoć vrlo teško položiti pojedinačne niti, jer se kosa oko njega suši. Još jedna važna karakteristika koncentratora: sposobnost slobodnog okretanja na tijelu sušila za kosu, što vam omogućuje da ga instalirate na pramen kose pod bilo kojim kutom. Zbog toga možete modelirati oblik frizure i odabrati najudobniji položaj sušila za kosu u ruci.

Difuzor

Savjeti stilista: usput, rešetku za usis zraka ponekad je potrebno ukloniti i isprati vodom, osušiti, a zatim instalirati na svoje mjesto.

Nikad nisam vidio stilista koji koristi difuzor. Možda je zato takva mlaznica u osnovi atribut sušila za kosu namijenjenih kućnoj upotrebi.

Zašto vam treba difuzor? U njegovom slučaju prisjećaju se brojnih anegdota o važnosti PR-a i oglašavanja.

Difuzor-dobra, ali pogrešno reklamirana mlaznica. Tko će se sada sjetiti da je stvoren za brže sušenje kose, jer u svim reklamama difuzor služi za povećanje volumena kose na glavi.

Naravno, možete pokušati povećati ako mlaznicom “uhvatite” više kose i okrenete difuzor tako da se malo uvije oko nje. Ali krajevi pramenova ostat će Ravni i frizura će izgledati čudno.

Neki stručnjaci preporučuju upotrebu difuzora onima koji su imali trajnu. Ali ni ovdje ne treba čekati čuda. U svakom slučaju, morat ćete vježbati kako biste dobili rezultat koji vas zadovoljava pred ogledalom.

Pa zašto mnogi sušila za kosu imaju ovu mlaznicu u svom arsenalu? Da, sve je jednostavno: lijepim damama se čini da što više mlaznica, to bolje, i ne mogu bez difuzora.

Ali ipak, ako trebate osušiti kosu u rekordnom vremenu, upotrijebite difuzor, jer se uz njegovu pomoć možete osušiti gotovo pola glave odjednom.

Ergonomija

Jednostavnost upotrebe važna je karakteristika svakog kućanskog aparata, sušilo za kosu nije iznimka. Zato se proizvođači toliko trude osigurati sušilo za kosu različitim tipkama. Pojedinosti o ergonomiji svakog sušila za kosu pročitat ćete na sljedećim stranicama, ovdje ćemo obratiti pažnju na opće točke.

Optimalno je ako prije kupnje možete držati sušilo za kosu u rukama i procijeniti je li vam ugodno, čini li vam se preteško, ne “izlazi” iz ruku. Pritisnite gumbe, okrenite mlaznicu, pokušajte je ukloniti i instalirati na mjesto. Pomislili biste da su sve to sitnice, ali one su one koje određuju kvalitetu. Dakle, napominjemo najjače točke svakog sušila za kosu:

Ivan9769-ne morate držati tipku hladnog zraka, način rada se uključuje i isključuje kada pritisnete gumb. Mekani premaz kućišta čini ga ugodnim na dodir.

2200 — i gumb “hladnog puhanja”, i gumb VK luchenia-i gumb za uključivanje načina ” IPA ” imaju svoje pozadinsko osvjetljenje.

5573-na ručki sušila za kosu nalazi se ploča za uklanjanje statičkog elektriciteta s kose.

Internet 4997-napravljen u duhu minimalizma: nema svijetlih detalja, ali sve u kompleksu je vrlo funkcionalno.

8545-rešetka za usis zraka pričvršćena je na kućište pomoću magneta, tako da je izuzetno lako ukloniti i postaviti na svoje mjesto. Funkcija “Auto-Stop” omogućuje vam pauzu od rada na nekoliko minuta bez isključivanja načina rada: samo stavite sušilo za kosu, automatski će se isključiti.

ACE 9000 ACE-sustav koji je patentirao proizvođač ACE osigurava da se kabel za napajanje nikada ne uvije.

Ionizacija

Vrlo moderan način rada. Zanimljivo je da ga ne možete vidjeti očima, dodirnuti ga i rukama, a indikatorska žarulja u najboljem slučaju podsjeća na njegov rad.

Moramo vjerovati na riječ proizvođačima koji tvrde da je u sušilo za kosu ugrađen generator negativnih iona i da su korisni za kosu: uklanjaju statički elektricitet, doprinose poboljšanju zdravlja, daju sjaj.

Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti, kada ekonomska kriza postane povijest, u laboratoriju moći provjeriti koliko se iona oslobađa i kako djeluju.

U međuvremenu su se vodili uputama za uređaje.

Dodajmo da ionizacija neće učiniti čuda: neće se riješiti peruti, neće učiniti bolesnu kosu zdravom, ovo je samo dodir u raznim sredstvima za brigu o sebi.

Sigurnost

Navikli smo na struju oko sebe, a ponekad zaboravimo da čak i jednostavan kućanski aparat može postati smrtonosan ako je uključen u utičnicu i zloupotrijebljen. A sušilo za kosu koristi se i u blizini vode: kupaonice, mokra kosa itd. d.

Stoga proizvođači sušila za kosu u uputama za njih većinu posvećuju opisu sigurnosnih mjera. Malo nas čita ove odjeljke, ali uzalud, jer se to odnosi na vitalna pitanja.

Sve što se tiče sigurnosnih pitanja kućanskih aparata detaljno je opisano u GOST R 5 2161.1-2004 ” sigurnost kućanskih i sličnih električnih uređaja.

1. dio. Opći zahtjevi” i GOST R 52161.2.23-2007 “privatni zahtjevi za uređaje za njegu kože i kose”. Tamo možete puno naučiti o tome kakvo bi trebalo biti unutarnje ožičenje i o strujama u estrusu itd. d. Svi uređaji koji službeno dolaze u našu zemlju testiraju se na usklađenost sa sigurnosnim standardima. Obratit ćemo pozornost na jasne i jednostavne točke: pravila rada i zaštitu od pregrijavanja.

U početku nam je bila namjera provjeriti nakon kojeg vremena rada će se svaki sušilo za kosu pregrijati i automatski isključiti. Ali svi instrumenti koji su nam poslani pokazali su se pravim borcima: svaki je radio sat vremena na maksimalnoj temperaturi, a nijedan se nije pregrijao!

Odlučili smo da je ovo vrijeme sasvim dovoljno, jer su svi testirani sušila za kosu dizajnirani za upotrebu u domaćim uvjetima, a ne u salonima.

Što se tiče pravila rada, oni su detaljno opisani u svakoj uputi. Naravno, korisno je podsjetiti na neprihvatljivost korištenja sušila za kosu u kadi i pored spremnika napunjenih vodom.

U uputama za sušilo za kosu, općenito zvuči zabrana korištenja u kupaonici ili drugoj sobi s visokom vlagom. Ostale upute dopuštaju upotrebu sušila za kosu u kupaonici, ali zahtijevaju obvezno isključivanje sušila za kosu iz utičnice nakon upotrebe.

Još jedno važno upozorenje sadržano je u svim uputama njegova je obveza predviđena GOST R 52161.2.23″ i zvuči ovako :” za dodatnu zaštitu preporučljivo je instalirati uređaj za zaustavljanje RCD s nazivnom strujom aktiviranja koja ne prelazi 30 mA…”.

Objasnimo, glavni zadatak RCD-a je zaštititi osobu od električnog udara i od požara uzrokovanog curenjem struje kroz istrošenu izolaciju žica i nekvalitetne spojeve.

RCD je nužna stvar, ali nismo sigurni da će svi, kupivši novi sušilo za kosu, pokrenuti instalaciju RCD-a: opasnost od požara zbog sušila za kosu previše je sablasna. I još je ugodnije što su tvorci sušila za kosu

Panasonic

u sušilo za kosu ugrađen je poseban uređaj za isključivanje s parametrom nazivne struje, koji osigurava da potrošena struja ne prelazi 30 mA.

Važno je napomenuti da su potrebne oznake i upozorenja sadržana na svim sušilima za kosu koje smo testirali. Molimo vas da ipak provedete nekoliko minuta čitajući upute kako ne biste ponovili sudbinu junaka filma “što žene žele”, pogotovo jer kupanje u kadi sa sušilom za kosu može dovesti do katastrofalnijih posljedica od čitanja tuđih misli.

Vaganje

Sušila za kosu sami smo vagali na elektroničkoj vagi asa 5070 asa 1. Vaga je neobično precizna, pa smo mjerili ovako: stavili smo zdjelu na vagu, poništili njezinu težinu, stavili sušilo za kosu u zdjelu zajedno sa žicom, ali bez mlaznice — i izvagali je.

Naši su rezultati veći od mase sušila za kosu koju su deklarirali proizvođači, upravo zato što su sva sušila za kosu opremljena visokokvalitetnim i dugim kabelima za napajanje, čiju smo masu uzeli u obzir. Stoga su najlakši bili sušila za kosu s kratkim žicama.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: