Test automatskog aparata za kavu&Milk

Ugrađeni Aparati za kavu

Kompaktnost, logično i razumljivo upravljanje, dostupnost programa za uštedu energije, dostupnost cijena.

Melitta

Nedostatak automatskog kapucinatora. Za ovaj se model ne može kupiti ni za pojedinačni novac.

Aparat Za Kavu Asa&Asa

Mogućnosti

Espresso ABV: slab srednje jak/jak;

volumen pića: 30 do 220 ml.

Volumen šalice kave može se promijeniti tijekom pripreme napitka.

Cappuccino-priprema u ručnom načinu rada.

Zagrijavanje mlijeka-u ručnom načinu rada.

Dobivanje tople vode.

Temperatura-niska srednja visoka.

Kuhanje 2 šalice.

Tvorničke postavke-tvrđava normalno temperatura kuhanja srednja voda vrlo tvrda prebacivanje na način uštede energije 5 minuta .

Dojmovi

Espresso kava

To je najkompaktniji aparat za kavu predstavljen na testu koji stvarno može

Cappuccino kava

stane u bilo koju kuhinju. Osim toga, ovaj uređaj ima jednostavan i logičan rad. Model je namijenjen ljubiteljima espressa — šalicu gustog i ukusnog napitka možete dobiti za nekoliko sekundi.

No, budući da za ovaj model nema automatskog kapucinatora, morat ćete pripremiti mliječnu pjenu pomoću cijevi za ispuštanje pare, kao na običnim aparatima za kavu.

Espresso je izvrstan, s gustom kremom nježne kremaste boje. Što se tiče količine u šalici, vrlo je teško prilagoditi 40 ml-klasični volumen, jer ne postoje digitalne postavke za srednje količine. Poznata su samo tri položaja, pa će ljubitelji točnosti u početku morati izmjeriti volumen kave pomoću mjerne čaše ili se zadovoljiti s 30 ml.

Brzina kuhanja 30 ml — 33,9 sek.

Temperatura gotovog pića kretala se u rasponu od 63 do 70.

Cappuccino. Mliječna pjena priprema se u ručnom načinu rada. Da biste se prebacili, morate pritisnuti gumb za dovod pare, a zatim pričekati da se upali indikator rada ventila, instalirati spremnik s mlijekom ispod cijevi za ispuštanje pare tako da je kraj cijevi uronjen u mlijeko u rukama smo držali spremnik s mlijekom i okrenite prekidač za paru. Proizvođač preporučuje pomicanje posude s mlijekom gore-dolje.

Mliječna pjena ispala nam je prvi put. No, vrijedi imati na umu da kod ručne pripreme rezultat može varirati ovisno o vrsti mlijeka, udjelu masti, temperaturi itd. d.

Kuhanje dvije šalice započinje dvostrukim pritiskom na gumb za odabir. Priprema se na sljedeći način: mlin za kavu se uključuje, zatim se istodobno pola porcije ulije u šalice, kratka stanka, mlin se ponovno uključi, a druga polovica porcije se ulije.

Upravljanje

Aparat Za Kavu Asa&Asa

Grafički zaslon s naznakom spremnosti uređaja, izborom jačine kave slaba-jedno zrno srednja Jačina-dva zrna/jaka-tri zrna , spremnost za opskrbu parom. Na zaslonu se nalaze i indikatori potrebe za čišćenjem posude, uklanjanjem kamenca, zamjenom filtra za vodu, čišćenjem aparata, bez vode u spremniku ili zrna kave u mlinu za kavu.

Osim toga, na prednjoj ploči nalaze se tipke-uključivanje isključivanje aparata za kavu, dovod kave, odabir jačine kave, dovod pare; regulator volumena kave i prekidač ventila.

Dojmovi

Ponavljam — sve je lako i razumljivo. Aparat za kavu gotovo sam po sebi govori gdje pritisnuti, jer postoje samo četiri gumba. Njihova svrha

Aparat Za Kavu Asa&Asa

naglašeno živopisnom grafičkom slikom. Ali postoje i neugodnosti.

O jednom smo već pisali: teško je točno odrediti količinu kave na srednjim položajima regulatora volumena. Čak i bez uputa, teško je shvatiti kako promijeniti temperaturu pića ili vrijeme automatskog isključivanja.

Za ove parametre nije predviđena posebna indikacija, morate koristiti različite kombinacije gumba i postaviti vrijednosti pomoću gumba za odabir jačine pića.

Napomena tvrtke Azipa: prema našem mišljenju, to nisu opcije koje potrošač često mijenja, ako ih uopće mijenja, i zato, kako ne bi preopteretio aparat za kavu, ne postoje zasebni gumbi za ove funkcije.

Udobnost

Funkcija automatskog isključivanja — nakon 1 sata tvornička postavka zaslon se isključuje, uređaj se isključuje. Način spremnosti za uštedu energije-prema zadanim postavkama uključuje se 5 minuta nakon zadnje pripreme kave.

Po želji se ova funkcija može onemogućiti ili podesiti vrijeme od 15/30 minuta. Uređaj izlazi iz ovog načina rada kada pritisnete tipku za odabir jačine pića.

Dojmovi

Zanimljivo je da ovaj aparat za kavu ima plastičnu podlogu za zagrijavanje šalica koja se praktički ne zagrijava.

Održavanje

Aparat Za Kavu Asa&Asa

Program ispiranja kanala za dovod kave automatski se provodi nakon svakog uključivanja aparata za kavu i prije svakog isključivanja. Test traka za tvrdoću vode. Čišćenje cijevi za dovod pare preporučuje se nakon svake pripreme napitka s mliječnom pjenom. Izvodi se ručno ili u perilici posuđa.

Jednom tjedno preporučuje se čišćenje uređaja za kuhanje: izvucite ga i isperite pod mlazom vode.

Svaka dva mjeseca nakon 200 šalica kave preporučuje se uključivanje programa automatskog čišćenja. Da biste to učinili, morate koristiti posebne tablete za čišćenje. Program traje 15 minuta. Iako se program naziva automatskim, morat ćete aktivno sudjelovati u postupku: ukloniti i isprati uređaj za kuhanje, pritisnuti gumb za primanje pare, očistiti posudu itd. d.

Program za uklanjanje kamenca traje oko 30 minuta, a također zahtijeva niz manipulacija strojem.

Dojmovi

Gotovo polovica uputa posvećena je preporukama za njegu stroja. Ako se sve to učini kako zahtijeva uputa, lako se pretvoriti u roba aparata za kavu. Mislimo da većina vlasnika ovog uređaja uopće ne zna koliko se pažljivo treba brinuti o njemu, zadovoljavajući se automatskim ispiranjem koje stroj vrši pri svakom uključivanju/isključivanju i rijetkim uklanjanjem kamenca.

Značajke

Spremnik za vodu.

Filter za vodu za 2 mjeseca. Aparat za kavu možete uključiti i bez njega, tada morate provjeriti razinu tvrdoće vode i instalirati ga.

Napomena tvrtke Astina: ako u aparat za kavu ulijete filtriranu vodu, nema potrebe za postavljanjem razine tvrdoće vode.

Visina dozatora — od 9 do 13 cm.

Dojmovi

Iako je minimalni izbor posluživanja 30 ml, dozator je postavljen za dovoljno visoku posudu. Ovaj aparat za kavu ne vodi statistiku o broju pripremljenih šalica.

Mlin za kavu

Mogućnost promjene finoće mljevenja — tri položaja regulatora “fino srednje grubo”. Ne možete koristiti mljevenu kavu.

SPECIFIKACIJE

Dimenzije Vhdhg : 32h20h45 cm.

Težina: 8,1 kg bez pakiranja, 10 kg s pakiranjem.

Jamstvo: 2 godine + besplatna usluga za cijeli vijek trajanja aparata za kavu .

Zemlja podrijetla: Portugal.

26 999 kuna.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: