Test aparata za kavu s rogačem asa 56 asa

Aparati za kavu samouvjereno zauzimaju prostor na izlozima trgovina, zamjenjujući aparate za kavu s otvorenim vratima. Ali uzalud, ovi skromni radnici s pritiskom od 15 bara savršeno pripremaju espresso i tuku mliječnu pjenu za cappuccino, a istovremeno, što je lijepo, po cijeni su puno pristupačniji od automatskih uređaja.

Krups

SPECIFIKACIJE

Aparat za kavu s rogačem

Zemlja proizvodnje: Kina.

Tlak: 15 bara.

Značajke: Priprema espressa, cappuccina, Lattea.

Značajke: Automatsko podešavanje gustoće tampera za kavu – odabir jačine pića, mlaznica Panarello, sustav za brzo izbacivanje potrošene kave.

Konstrukcija: odvojivi spremnik za vodu od 1,1 l, uklonjiva posuda za kapanje, žlica za kavu od čelika, kornet od nehrđajućeg čelika, mlaznica za Panarello.

Dimenzije: 30h23h30 cm.

Jamstvo: 2 godine.

Funkcionalnost

Aparati za kavu

Najvažnija prednost ovog aparata za kavu je patentirani sustav automatskog nabijanja kave. Izgleda ovako: žlicom uključenom u komplet ulijete kavu u kornet; nakon toga ga vratite na mjesto i okrenite u smjeru kazaljke na satu.

U ovom slučaju, rog nije samo fiksiran, već kao da je “uvijen” u aparat za kavu. Što dalje okrećete ručku roga, kava je gušća i espresso je jači. To je genijalan sustav! Ne morate se truditi da biste dobili najkvalitetniji espresso!

Zašto je to važno? Kao što Talijani kažu, dobra kava u aparatima za kavu dobiva se kada je priprema posebno pripremljena barista. Dakle, ovaj aparat za kavu zamjenjuje baristu: ona sama pravilno nabija kavu. Rezultat je zapravo impresivan. Ne mijenjajući vrste kave, već jednostavno mijenjajući aparat za kavu u uredu, dobili smo jače i ukusnije piće.

Espresso

Vrijeme pripreme pića 40 ml – 34 sek.

Temperatura pića-72.

Visina pjene – 1 cm.

Vrijeme taloženja 1 žlice šećera – 2 sekunde.

Krups

Cappuccino

Pjena za cappuccino trebate umutiti pomoću mlaznice Panarello. Iz ¼ čaše mlijeka ohlađenog u hladnjaku koristili smo UHT mlijeko ruskog proizvođača, čije je ime preuzeto iz popularnog crtića s udjelom masti od 2,5% dobili smo cijelu čašu mlijeka s pjenom.

Ponekad, u oko 1% slučajeva, mlijeko nije bilo moguće umutiti: prokuhalo je, a pjena je potonula. Ali u 99% pjene ispada izvrsno: visoka, gusta. Nakon što se popio cappuccino, mogao se jesti žlicom.

Algoritam za pripremu cappuccina

Aparati za kavu

Kad je aparat za kavu spreman za rad, ispod mlaznice zamjenjujemo šalicu cappuccina s izlivenim mlijekom. Okrećemo regulator u položaj “para” i spuštamo cijev u šalicu mlijeka. Počinje opskrba parom i mliječni oblak raste pred našim očima.

Možete okrenuti šalicu, možete je samo malo spustiti kako pjena raste kako mlaznica ne bi potonula u nju. Kad pjena dosegne željenu razinu, okrenite regulator u položaj ” Isključeno.».

Aparat za kavu “puše” nekoliko sekundi, ispuštajući preostalu paru, a zatim stavite šalicu mlijeka i pjene ispod korneta s kavom koja je tamo prethodno ulivena i okrenite ručicu u položaj “kava”. Espresso se ulijeva u pjenu. Kada je dio kave koji vam je potreban pripremljen, okrenite ručicu u neutralni položaj.

Ako koristite prozirnu čašu, vidjet ćete kako se nekoliko sekundi nakon pripreme napitak raslojava: mlijeko na dnu, u sredini kave, oblak pjene na vrhu.

Dobivanje mliječne pjene

Početni volumen mlijeka – 50 ml.

Vrijeme kuhanja-34 sek.

Dobiveni volumen – 350 ml.

Vrijeme taloženja pjene – 32 minute. do 150 ml .

Tableta za kavu u kornetu

Nakon što smo izvadili rog u 95%, vidjeli smo gustu, suhu pilulu. To sugerira da je kava savršeno pripremljena. U 5% tableta nije uspjela: kava je bila mokra. To je najvjerojatnije zbog činjenice da je stavljeno vrlo malo kave.

Krups

Upravljanje

Gumb za uključivanje na kućištu, regulator za odabir načina rada: para, kipuća voda, neutralni položaj, kava.

Upravljanje uređajem je vrlo logično i razumljivo. Gumb za napajanje ima pozadinsko osvjetljenje koje djeluje kao indikator: kada aparat za kavu nije spreman za rad zagrijava se ili hladi nakon primjene pare itd.d. , indikator treperi. Kad pozadinsko osvjetljenje stalno svijetli, možete kuhati kavu ili pjenu.

Regulator se lako okreće za odabir željenog načina rada.

Rog je mirno umetnut na svoje mjesto. Da biste ga izvadili, morate pritisnuti gumb na ručki i okrenuti ga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu – ne morate se truditi – vrlo je jednostavno ukloniti.

Značajke rada

Krups

Budući da se svaki novi dio pića priprema sa svježim dijelom vode, nakon završetka postupka voda koja ostaje u kotlu ulijeva se u posudu.

Nakon pripreme mliječne pjene, aparat za kavu ispušta preostalu paru nekoliko sekundi. U ovom trenutku ona” puše ” i aktivno lebdi.

Spremnik za vodu skriven je ispod poklopca, a tu je i prostor za odlaganje žlice za kavu.

Aparat za kavu automatski se isključuje nakon 9 minuta.

Krups

Prednosti: izvrsno kuha espresso. Ispada dobar cappuccino. Jednostavan rad.

Krups

Nedostaci: da biste sipali kavu u visoku šalicu, morate pomaknuti postolje.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: