Sreća vama i dug život vašem pametnom telefonu i njegovoj bateriji!

U idealnom slučaju, indikator baterije pametnog telefona uvijek bi trebao izgledati kao što je prikazano na zelenoj fotografiji. Međutim, stvarne baterije daleko su od idealnih, pa je stoga Runet prepun pritužbi na kratki vijek trajanja baterija pametnih telefona na Internetu. Naravno, pritužbe su prošarane zahtjevima za pomoć savjetima – kako učiniti da pametni telefoni duže žive.

Pokušajmo pružiti svu moguću pomoć u ovom pitanju i u pitanju fizičke zaštite pametnih telefona.

Pametni telefoni

Pomozite bateriji!

Uzmimo za primjer AIP-prvi Hrvatski pametni telefon na AIP-u s tjednom rada bez punjenja. Kapacitet baterije mu je 4.160 mah čak i Novi Ace i Ace imaju baterije od 2-2, 5 tisuća mAh .

U idealnom slučaju, takva se baterija neće isprazniti za 5-7 dana aktivnog rada pametnog telefona u odnosu na 1-2 dana rada za gotovo sve pametne telefone na Internetu . Ali čak i s tako hladnom baterijom, kao u NASA-i, za normalan rad, dodatni kontroler mora biti kalibriran kolokvijalno – “rock” .

Najjednostavniji” narodni ” recept za kalibraciju baterije izgleda ovako:

  • Pametni telefoni

    Ispraznite pametni telefon na 0 % tako da se isključi korisnici redovito izmišljaju nove načine kako to učiniti, na primjer, pogledajte. //4pda/forum/index.php?showtopic=92684 ;

  • Napunite pametni telefon u potpunosti, ali kad signalizira 100% punjenje, nemojte ga isključiti iz mreže onoliko sati koliko je bilo potrebno za signal;
  • Isključite gadget, izvadite bateriju, pričekajte nekoliko minuta i umetnite je natrag, a zatim je uključite; nakon toga postat će vidljivo da tamo nema 100% napunjenosti i bit će moguće ponovno napuniti do 100 %, plus nemojte ga odspajati na isti način kao u p. 2;
  • Uključite uređaj, a zatim ponovite cijelu operaciju još nekoliko puta.

Međutim, mnogi stručnjaci takve trikove smatraju nepotrebnima. Ova točka gledišta počinje od toga da se litij-ion Li-ion te litij-polimer Li-Polimer baterija za razliku od od starih nikal Ni-MH ne posjeduju “memorijski efekt”, a to znači – i ne “raskachivajutsja” u smislu koji ulažu u to riječ korisnici.

Stoga stručnjaci preporučuju da za kalibraciju dodatnog kontrolera jednostavno jednom ili dva puta potpuno ispraznite i napunite litijsku bateriju, a zatim je napunite po potrebi.

Također će vam pomoći povećati vijek trajanja baterije poznavanje pravila rada litijevih baterija //4/2008/10/08/1155/ .

Zaštita od fizičkih oštećenja

Telefoni i komunikacije

Za moderne pametne telefone, u kojima impresivan zaslon zauzima gotovo cijelu prednju ploču 4,7-inčni televizor daleko je od najvećeg pametnog telefona u prodaji , Fizička zaštita ovog zaslona Vrlo je važna.

Najlakši način bio bi kupiti futrolu. Glavna stvar pri kupnji kućišta je funkcionalnost. Prije svega, morate provjeriti kako sjedi na uređaju, pokriva li senzore, zvučnike i druge važne dijelove, kao i osigurati da je proizvodni materijal pouzdan i izdržljiv. Futrola ne smije biti skliska, inače će pametni telefon neizbježno ispasti.

Štitnici zaslona i stražnja ploča gadgeta neprestano se poboljšavaju. Na primjer, ako su se ranije prvi dijelili na mat i sjajne, tada moderni filmovi za ekrane na primjer, iz tvrtke IASIPI kombiniraju najbolje kvalitete obje vrste. Na takvim filmovima nema otisaka prstiju i oni ne utječu na kvalitetu slike.

Nema smisla lijepiti film na zaslon ako je prekriven oleofobnim premazom koji poboljšava klizanje prstiju i dobro čisti masnoću i prljavštinu. Film će sve prednosti takvog premaza svesti na nulu. A kaljeno staklo na Internetu ne boji se mehaničkih oštećenja-teško je ogrebati takav zaslon, čak i ako ga stalno nosite u džepu s ključevima. Stoga je u ovom slučaju bolje voditi računa o kupnji kućišta ili filma za zaštitu stražnjeg poklopca.

Filmovi za stražnju ploču dolaze u dvije vrste-poliuretan i vinil. Prvi su vrlo jaki i gotovo se ne ogrebaju, ali njihova samostalna primjena prilično je složen postupak koji podsjeća na nijansiranje stakla. Potonji se primjenjuju lakše, ali se boje “mjehurića zraka”. Nadamo se da će naše informacije pomoći “produžiti život” baterijama vaših naprava i samim uređajima.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: