Simulator tornja za kontrolu zračnog prometa na projektorima

U Sankt Peterburgu na teritoriju zračne luke Pulkovo priprema se za otvaranje neobičnog teretanskog kompleksa za obuku kontrolora kontrole zračnog prometa. Kontrolori zračnog prometa vrhunski su stručnjaci za zračnu plovidbu koji nadgledaju sigurnost kretanja zrakoplova na zemlji i u zraku.

Videotehnika

Simulator tornja za kontrolu zračnog prometa na projektorima

FSUE “državna korporacija za Orvd” odgovorna je za organizaciju zračnog prometa Orvd u zračnom prostoru Ruske Federacije. Jedan od prioritetnih zadataka poduzeća je priprema profesionalnog otpremnog osoblja. Kontrolori zračnog prometa imaju ogromnu odgovornost i zasigurno se postavljaju najviši zahtjevi za njihovu profesionalnost.

Sada će trenirati mlade stručnjake u posebno dizajniranom kompleksu teretane koji simulira toranj kontrolora zračnog prometa. Razvoj i proizvodnju kompleksa provela je tvrtka JSC “Azimut”.

Dizajn simulatora je cilindar u kojem 8 moćnih instalacijskih projektora Ace-Ace6770 ACE-a istovremeno stvaraju jednu projekciju zračne luke i piste.

Videotehnika

Projektori nazire-NAZIRE6770 nazire sve značajke i tehničke parametre koji su bili potrebni za provedbu projekta:

  • visoka svjetlina od 6.000 lumena i razlučivost interneta pružaju zadivljujuću jasnoću slike u gotovo svakom svjetlu;
  • značajka Iphine omogućila je savršeno “spajanje” spojeva slika s različitih projektora i postavljanje identične reprodukcije boja;
  • projekcija na zakrivljenu površinu također ima svoje nijanse. Značajka IAS omogućuje vam podešavanje slike i projiciranje na konkavne i konveksne površine bez izobličenja;
  • kao što je ranije spomenuto, kvaliteta slike je važna — mora biti izuzetno jasna. Uz podršku za povezivanje s sučeljem asa, Projektori asa-Aa6770 asa mogu emitirati različite vrste signala, uključujući nekomprimirani asa-video, audio i upravljačke signale.

Videotehnika

Kaže Aleksej Butusov, voditelj projekta simulatora kontrolnog tornja:

“Zajedno s tehničkim stručnjacima napravili smo ogroman posao na razvoju ovog projekta, uključujući trošenje puno vremena na odabir tehničke opreme koja udovoljava strogo definiranim zahtjevima.”. Između ostalog, jedan od odlučujućih čimbenika bila je tehnologija projekcije. Oči kontrolora zračnog prometa njegov su glavni radni alat, pa bi slika trebala što više oponašati stvarne uvjete i ne uzrokovati umor. Tehnologija s tri matrice Ina 3 Ina pruža vrlo jasnu sliku i izvrsnu reprodukciju boja”.

Projekt bi trebao biti pokrenut u svibnju 2023. godine.

Video Projektori

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: