Samsung je razmišljao o dizajnu futurističke kuće

Samsung Electronics pokazao je svoj koncept dizajna na Međunarodnoj izložbi Fuorisalone 2012 u izložbenom centru Supertudio Pi Milanù. Od 17. do 22. travnja, Samsung je na svom stajalištu uveo viziju moderne kuće, skladno ispunjene modernim tehnologijama.

Tablete

“Naša globalna filozofija dizajna je stvaranje proizvoda koji imaju koristi od potrošača”, rekao je Dong Hong Chang Donghoon Chang . – Za naše potrošače filozofija dizajna također je usredotočena na intuitivnu jednostavnost upravljanja uređajima. Naglašavamo činjenicu da bi dizajn trebao donijeti sklad između proizvoda, okoliša u kojem se nalazi i prirode “.

U ove svrhe, Samsung je privukao višestruko talentirani talijanski arhitekt Italo Rota, koji je stvorio instalaciju u kojoj se životni prostor usko isprepliće s visokim tehnologijama, ispunjavajući sve zahtjeve korisnika – od svakodnevnih ekonomskih poslova do komunikacije sa cijelim svijetom sa cijelim svijetom.

Vizija tvrtke odražava se u originalnoj futurističkoj instalaciji „Život instaliran, četiri minute za razmišljanje o budućnosti“ gdje arhitektura i sama kuća više nisu središte ljudskog svakodnevnog života. Umjesto toga, korisnik koristi okolni prostor koristeći tehnologije koje ga ispunjavaju.

“Želimo da ova instalacija pomogne posjetiteljima da preispitaju svoju ideju o konceptu kućnog prostora, kako se mijenja pod utjecajem tehnologije”, kaže Kyung-Hong Lee, voditelj Europskog dizajnerskog centra Samsung. – Budući da je glavni zadatak dizajna u našem razumijevanju stvaranje uređaja korisnih za potrošače, nadamo se da će posjetitelji izložbe vidjeti nove izglede kako tehnologije mogu nadopuniti njihov svakodnevni život.

U instalaciji se kućni prostor pretvara u Smart House – Smart House, dinamičan prostor ispunjen tehnologijama. Svaka soba kuće opremljena je malom količinom namještaja, a zidovi su obojeni sivo. Ovaj monofonski prostor zaživi i ispunjen je bojama i zvukovima pomoću Samsung tableta. Posjetitelj ga može napuniti značenjem, zvucima i bojama pomoću tableta Samsung Galaxy Tab.

Postavljanjem Samsung tableta nasuprot unutarnjim elementima, posjetitelji mogu sami oživjeti prostor. Na ekranu mobilnog uređaja vidjet će kako će izgledati kuća budućnosti i koja uloga tehnologije, na primjer, Samsung tableti, igraju u futurističkoj kući.

Italo Rota, poznati talijanski arhitekt i dizajner, rođen je 1953. u Milanu. U 80 -ima se preselio u Pariz kako bi vodio stvaranje izlaganja u muzeju MUSéE d’Orsay. Među ostalim dizajnerskim projektima – stvaranje novih dvorana francuske škole Cour Carr u Louvreué, koji su službeno otvoreni 1992. godine. Također na račun Muzeja dvadesetog stoljeća Italo Company u Milanu 2010 . Tvrtka je stvorila butike i vile za modnog dizajnera Roberta Kavallija, sudjelovala u rekonstrukciji grada Nanta, stvorila je područje za hodanje u Forto Italicu u Palermu. Imovina arhitekta ima mnoge druge projekte, uključujući hotel Boscolo Exdra Milan, hinduističku palaču Lord Hanuman, Hall ‘Ciudades de Agua na izložbi u Saragosu 2008 , kao i stvaranje muzeja Triennale Design Museum 2007.

Računala i periferija

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dujam Lukić

Još kao mlada, otkrila sam interesovanje za tehnologiju koja transformiše naš svakodnevni život. Taj interes pretvorio se u strast kroz rad sa različitim brendovima i tipovima aparata. Vodeći projekte, od savetovanja do tehničke podrške, stekla sam duboko razumevanje funkcionisanja svakog aparata.

Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: