Pregled kamere bez zrcala30

Mnogo atraktivniji i s praktičnog i s ekonomskog stajališta bit će novi vodeći model Ina — Ina 30. Glavno fotografsko punjenje – senzor s hibridnim sustavom autofokusa i procesor-preuzeto je iz prilično uspješnog i konkurentnog OCEAN300.

Kamere bez zrcala

Digitalna kompaktna kamera s izmjenjivom optikom Unazi30

20,3 MP 16-50 mm, Aina3, 5-5, 6 AINA3″ $1030

Kamera je dobila elektroničko tražilo vrlo zanimljivog dizajna. Povlačenjem okvira okulara prema sebi, fotograf ga može izvući iz kućišta i okrenuti prema gore. Zahvaljujući tome, možete snimati kao SLR fotoaparat s tražilom za osovinu ili koristiti okular prilikom fotografiranja iz donjeg kuta. Zaslon, koji je porastao u razlučivosti i opremljen matricom nove generacije, postao je ne samo jasniji, već i svjetliji za 30%. Osim toga, može prepoznati dodir, dok se na kućištu pojavilo toliko gumba i poluga da je malo vjerojatno da će korisnik osjetiti nedostatak alata za rad s postavkama i parametrima snimanja. Ako je u prošlosti bilo puno pitanja o sučelju kamere na internetu, ovdje će većina njih biti snimljena.

Uređaj može snimati ne samo obične fotografije, već i stereo slike kada se koristi posebna fiksna leća od 45 mm. Video način rada uvelike je poboljšan podrškom za veće brzine kadrova u progresivnom skeniranju. U kameri se pojavio priključak za vanjski mikrofon, a putem sučelja asa možete prikazati sliku u formatu 1080@30 asa bez kompresije. Razina dolaznog audio signala može se pratiti na zaslonu i po potrebi ručno podesiti. Dvostruki stabilizacijski sustav: optički-zbog pomaka leća u leći i digitalni, implementiran na temelju softverskih algoritama za određivanje pomaka kamere i odgovarajuće obrade slike, sada je dostupan u Video načinu.

Funkcionalnost bežičnog sustava za prijenos podataka, osim osnovnih, već poznatih značajki, uključuje i izvorni način rada monitora za bebe-daljinsko nadgledanje djece. Ovdje se, međutim, postavlja pitanje: hoće li baterija biti dovoljna za dugi dječji san? Uz kameru se ne isporučuje adapter za napajanje iz utičnice, a video snimanje u kombinaciji s aktivnim IAC-om prilično je proždrljivo.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: