Pokrenuta prva ruska mobilna mreža na Krimu

Simferopol, 4. kolovoza 2014. —

Ministar komunikacija i masovnih komunikacija Ruske Federacije Nikolaj Nikiforov sudjelovao je na sastanku o razvoju komunikacija na Krimu pod vodstvom predsjednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji je organiziran u obliku video konferencija. Tijekom sastanka najavljeno je pokretanje prve ruske mobilne mreže na Krimu koja će osigurati kvalitetu i sigurnost komunikacije za stanovnike poluotoka. Na sastanku je sudjelovao i privremeni vršitelj dužnosti Republike Krim Sergej Aksjonov, kao i vršitelj dužnosti guvernera Sevastopolja Sergej Menjajalo.

Pametni telefoni

Nikolaj Nikiforov rekao je da je tijekom posljednjih mjeseci na Krimu bila intenzivna izgradnja nove komunikacijske infrastrukture. Osim toga, od lipnja na poluotoku je započela masovna prodaja Hrvatskih SIM kartica u numeriranju “+7”. Do sada je već prodano oko 800 tisuća takvih SIM kartica, a njihova ukupna zaliha, uključujući i na prodajnim mjestima, iznosi oko 1,2 milijuna. “SIM kartice su dostupne građanima bez ikakvih ograničenja”, dodao je ministar.

Mobilni telefoni

Šef Ministarstva rekao je da je prvi Hrvatski operator Chaina dovršio izgradnju vlastitih prekidača na teritoriju Krimskog poluotoka, a oni su pušteni u rad u potpunosti u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije. “Ovo je vrlo važan događaj, jer samo pokretanje ruske mobilne mreže može stanovnicima Krimskog poluotoka i njegovim gostima jamčiti nesmetanu i pouzdanu komunikaciju”, dodao je ministar.

Šef ruskog Ministarstva komunikacija istaknuo je da se u bliskoj budućnosti očekuje lansiranje mreža i drugih operatora na Krimu, dok će u kolovozu ove godine biti lansirane komunikacijske mreže treće i četvrte generacije.

Pametni telefoni

Tijekom sastanka pokrenut je prekidač, koji je jezgra mreže ruskog mobilnog operatera, čija pokrivenost osigurava 1,5 tisuće baznih stanica. “Proces pokretanja odvijat će se u fazama”, objasnio je ministar. “Do sutra ujutro bit će pokrenuta komunikacija na teritoriju Simferopolja, a u roku od 48 sati cijeli će poluotok biti pokriven ruskom mrežom”.

Pametni telefoni

Da biste ručno odabrali mrežu u postavkama mobilnog telefona, morate odabrati mrežni kod “250-32″, ” IPA “ili” IPA 32 “. Ruske SIM kartice automatski će se povezati s novom mrežom. Preporučujemo stanovništvu da što prije kupi Ruske SIM kartice, samo veza s ruskom mrežom može jamčiti sigurnost i kvalitetu komunikacije”, rekao je Nikolaj Nikiforov.

Privremeni vršitelj dužnosti šefa republike Krim Sergej Aksjonov istaknuo je da je potreba za zamjenom ukrajinskih operatora s Hrvatskim već dugo kasnila. Istodobno, svi tehnički propisi potrebni za to ispunjeni su na vrijeme i u cijelosti.

Mobilni telefoni

Sergej Meniailo naglasio je da je pokretanje ruske mobilne mreže još jedan korak ulaska stanovnika Krima u normalu.

Dmitrij Medvedev naložio je nastavak rada na poboljšanju kvalitete komunikacije na Krimu i pokretanju mreža treće i četvrte generacije.

Izvor: Rusko Ministarstvo Komunikacija

//minsvyaz

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dujam Lukić

Još kao mlada, otkrila sam interesovanje za tehnologiju koja transformiše naš svakodnevni život. Taj interes pretvorio se u strast kroz rad sa različitim brendovima i tipovima aparata. Vodeći projekte, od savetovanja do tehničke podrške, stekla sam duboko razumevanje funkcionisanja svakog aparata.

Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: