Kupit ću konvektor-spremit ću ga: test konvektora Astini4

Kao i kod svih današnjih konvektora, grijaći elementi za grijanje ne sagorijevaju kisik i ne isušuju zrak. No, osim toga, na modelima serije AIMP 4 ugrađen je i ionizator zraka koji osigurava dezinfekciju i uklanjanje neugodnih mirisa.

test konvektora Amen4 Amen_ Amen_ AMEN_ AMEN_8

Električni k

Onvectors Iphine4 — klasik žanra

Što sada imamo umjesto kamina, Barrimore? Konvektor, Gospodine!

Značajke

Snaga: 1000 Vata.

Dimenzije: 640h400h78 mm.

Težina: 4,8 kg.

Jamstvo: 2 godine.

U konvektorima Umpin4 ugrađen je grijaći element u obliku slova KH-umpin čija učinkovitost prelazi 90%. U kombinaciji s pametnim elektroničkim termostatom, to može značajno smanjiti potrošnju električne energije za grijanje prostorije. Stalna kontrola temperature pomoću termostatskog senzora eliminira prekomjerno zagrijavanje, uređaj se isključuje pri najmanjem prekoračenju zadane znamenke na indikatoru temperature. Nedostatak prekomjernog grijanja značajan je dio uštede električne energije.

“NAJMANJI VIŠAK” JE KOLIKO?

Elektronički senzor termostata bilježi promjene temperature s točnošću od 0,1. Informacije iz senzora ulaze u digitalnu upravljačku jedinicu koja donosi odluku o uključivanju ili isključivanju grijaćeg elementa. Na taj se način osigurava stabilna zadana temperatura u sobi.

ZAŠTITA OD NEVOLJA

Modeli serije IPA 4 imaju zaštitu od pregrijavanja i požara, kao i Europsku klasu zaštite od vlage IPA-24.

GDJE STAVITI?

Da, bilo gdje! Komplet za svaki konvektor serije IP 4 uključuje nosače za pričvršćivanje na zidove i noge s kotačićima za mobilnu upotrebu bilo gdje u sobi.

NA ISPIT KORAK MARŠ!

Da bi se provjerile deklarirane karakteristike i odredio stupanj sigurnosti, u najvećem ruskom laboratoriju “Rostest”testiran je model konvektor bez ionizatora od 1000 vata.

test konvektora Amena4 Amena_ Amena_ AMENA_2

Kviz 1. KOLIKO OBJESITI U VATIMA

Ovo je test usklađenosti snage konvektora od 1000 vata koju su proizvođači deklarirali pri različitim naponima u mreži. Podnapon — do 185 V, normalan — 220 V i povišen-240 V.

Podaci dobiveni testom bili su 635/890/1050 vata trenutna vrijednost električne energije .

Rezultati:

Konvektor obavlja funkcije grijanja pri visokom 240 V i niskom 187 V naponu napajanja. S povećanim naponom povećava se potrošnja energije, ali vrijeme zagrijavanja se smanjuje. Pri smanjenom naponu potrošnja energije se u skladu s tim smanjuje, a vrijeme grijanja povećava.

1. Odstupanja vrijednosti trenutne snage udovoljavaju zahtjevima GOST R 52161.2.30-2007.

test konvektora Amena4 Amena_ Amena_ AMENA_

2. Konvektor će obavljati funkcije grijanja čak i s fluktuacijama napona u električnoj mreži.

Kviz 2. BIJELI KONVEKTOR U CRNOM KUTU

Ovo je test zaštite od požara. Konvektor se nalazi u takozvanom crnom kutu, jer crne površine apsorbiraju toplinu i zračenje, dok se zagrijavaju što je više moguće. Tijekom dva i pol sata rada konvektora, površinska temperatura mjeri se na 39 različitih točaka “crnog kuta” . Ukupno su izvršena 234 mjerenja. Na svom najtoplijem mjestu, temperature su dosegle 44,5. U većini preostalih točaka temperature nisu prešle raspon od 25 do 30.

test konvektora Amen4 Amen_ Amen_ AMEN_ AMEN_1

Rezultati:

Temperatura zagrijavanja površina “crnog kuta” u određenim točkama u skladu je sa sigurnosnim standardima GOST R 52161.2.30-2007.

Kviz 3. UČINKOVITOST GRIJANJA

test konvektora Amen4 Amen_ Amen_ AMEN_ AMEN_3

U ovom se testu mjeri temperatura samog instrumenta, kao i temperatura zagrijanog strujanja zraka koji iz njega proizlazi prema principu konvekcije. S jedne strane, što su veće navedene temperature, to je učinkovitije i brže zagrijavanje prostorije. Ali s druge strane, ove temperature ne bi trebale prelaziti određene vrijednosti, tako da uređaj ne sagorijeva kisik i ne suši zrak. To je prednost konvektora u odnosu na uljne grijače i grijače ventilatora sa spiralom sa žarnom niti.

Za mjerenje temperature korišteni su aparati za mjerenje temperature 925 i 615, termometar za mjerenje temperature 905-2 i termovizijski uređaj za mjerenje temperature. Dvije mjerne točke bile su na prednjoj strani konvektora, a jedna na stražnjoj strani. Temperatura protoka zraka izmjerena je u području izlazne rešetke.

Maksimalna temperatura strujanja zraka bila je 98,9 C.

Maksimalna temperatura u točkama mjerenja— 71,9/73,5/93,3°C.

Vrlo učinkovite temperature za brzo zagrijavanje prostorije, ali sve je u granicama normale.

test konvektora Amen4 Amen_ Amen_ AMEN_ AMEN_6

Rezultati:

Temperature protoka zraka i površine konvektora udovoljavaju sigurnosnim zahtjevima u skladu s GOST R 52161.2.30-2007.

Kviz 4. U KAMERU GA!

Ovo je provjera rada automatizacije koja održava postavljenu temperaturu u ovom slučaju + 30 C . Da biste to učinili, konvektor se postavlja u relativno zatvorenu ispitnu komoru, unutar koje su učvršćeni temperaturni senzori. Jedan senzor je unutar konvektora, jedan je iznad tijela i dva su na udaljenosti od 1 metra od prednje površine. Više su nas zanimale indikacije potonjeg, jer upravo one pružaju informacije o temperaturi koja će biti u sobi. Nakon zagrijavanja, termostat isključuje grijaći element, a nakon hlađenja uključuje ga. Kako se točno održava temperaturni raspon, rezultat je testa. Vrijeme ispitivanja je 3 sata, mjerenja temperature vršena su svakih 30 sekundi.

Maksimalne temperaturne vrijednosti prema rezultatima ispitivanja bile su: za senzore 1 metar od prednje ploče-34,7 34,8 ama C, za senzor odozgo s uređaja-90,5 ama C.

test konvektora Amen4 Amen_ Amen_ AMEN_ AMEN_4

Rezultati:

U službenom protokolu ROSTESTA stoji: “konvektor obavlja funkcije grijanja u ispitnoj Komori, održavajući zadanu temperaturu 30 ama C s odstupanjima u blizini Amapa;2 ama C”. Te maksimalne temperature dogodile su se u prvih sat i pol ispitivanja. Preostalih sat i pol temperature na vanjskim senzorima stabilizirale su se na 30,4/30,3 A-C, što daje mnogo manju pogrešku od zadane temperature od + 30 a-c.

Kviz 5. ZAŠTITA OD NEZGODA

Vrlo važan test koji pokazuje stupanj požarne sigurnosti uređaja u uvjetima nepoštivanja sigurnosnih pravila tijekom rada. U svakodnevnom životu mogu se pojaviti situacije kada dijete ili nepažljiva ODRASLA osoba baci odjeću na radni grijač ili je pokrije pokrivačem. Test simulira sličnu situaciju. Trake od filca postavljaju se na konvektor u području izlaznih rešetki, odakle dolazi vrući zrak. Test traje 3 sata pri punoj snazi konvektora i početnoj temperaturi zraka u zatvorenom prostoru +23 C. Da bi se uklopila u okvir GOST-a, temperatura traka od filca ne bi trebala prelaziti razliku od 150.

test konvektora Ama4 Ama_ Ama_ AMA_7

Rezultati:

Maksimalna temperatura trake tijekom testa bila je + 87,1 C!

To je upola manje od viška dopuštenog GOST-om!

REZULTATI TESTA

Konvektor Astini4-10 uspješno je testiran. Pokazao je performanse u uvjetima prenaponskih napona u električnoj mreži, pokazao sposobnost održavanja zadane temperature i izvanredne performanse zaštite od požara u kritičnim uvjetima.

Konvektor 4-15
Konvektor 4-05

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: